Westlife blant årets nobelartister

Det irske boybandet Westlife og Obamas favorittartist Esperanza Spalding er blant årets nobelartister. Her er den fullstendige listen!

Westlife

Boybandet Westlife er blant årets artister på nobelkonserten.

Foto: Scanpix/AP

Det er stjerneparet Will Smith og Jada Pinkett Smith som skal lede konserten. Den går av stabelen neste fredag uten at hedersgjesten selv, fredsprisvinner Barack Obama, er til stede.

Les også: Skal lede Nobelkonserten

I dag kan nrk.no avsløre at Westlife, den britiske artisten Natasha Bedingfield, jazzsangerinnen Esperanza Spalding og den kinesiske mesterpianisten Lang Lang er de siste bekreftede artistene.

Lyd: Esperanza Spalding besøkte NRK P2 i fjor - hør henne spille her!

Obama-favoritt

Esperanza Spalding

Esperanza Spalding hos Musikkredaksjonen i P2 i 2008.

Foto: Nicolas Kamm / Scanpix/AFP

Fra før av er det kjent at MGP-vinner Alexander Rybak og dansegruppen Frikar, Donna Summer, Wyclef Jean og countrysanger Toby Keith skal opptre. I tillegg kommer den puertoricanske sangeren Luis Fonsi og den maliske duoen Amadou & Mariam.

Les også: - Toby Keith ingen fredsdue

Amerikanske Esperanza Spalding er fredsprisvinner Barack Obamas ønskeartist. Den talentfulle 24-åringen spiller kontrabass og synger, og regnes som et stort jazztalent i USA. Spalding vil opptre under både nobelkonserten og selve seremonien på torsdag, til stor glede for Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad.

Ingen Springsteen

– For en jazzfrelst mann som meg, er dette helt topp. Selv om flertallet av artistene som pleier å opptre under seremonien er klassiske musikere, føler vi oss veldig komfortable med Spalding. Jeg mener hun vil bli et spennende musikkinnslag, sier Lundestad til nrk.no.

Les også: Fredspriskonserten er utsolgt

Selv om Nobelinstituttet er fornøyd med årets artistliste, kan Lundestad fortelle at Obamas uteblivelse fra konserten har gjort det vanskelig å få tak i enda større navn.

– Siden fredsprisvinneren selv trolig ikke deltar på konserten, medfører det er bortfall av «storkanoner» – artister som står nær fredsprisvinneren, avslører nobeldirektøren.

Tidligere i høst har det blitt spekulert i at Obama-vennlige artister som Bruce Springsteen, Steve Wonder og Beyoncé skulle være blant årets nobelartister.

Hva synes du om årets artister, er det noen du savner? Diskutér artistlisten her.