Internasjonale stjerner i Oslo rådhus

Flere av artistene som skal delta på Nobel-konserten fredag, vil også være gjester under fredsprisutdelingen i Oslo rådhus.

Will Smith og Jada Pinkett Smith
Foto: Scanpix/AP

I tillegg til at Obama har med seg et følge på 30 personer som vil sitte på de fremste radene i Oslo rådhus, vil også internasjonale celebriteter ta plass.

Stjernepar

Det har vært tradisjon de senere årene at vertsparet for fredspriskonserten også er til stede under utdelingsseremonien.

I år skal konserten ledes av stjerneparet Will Smith og Jada Pinkett Smith, og det er all grunn til å tro at de vil sitte blant gjestene som skal se USAs president Barack Obama motta fredsprisen.

Wyclef Jean

Wyclef Jean gjester Oslo i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris.

Foto: Jason Kempin / Scanpix/AFP

I tillegg er det flere av artistene som kommer langveisfra. Obamas medborgere Toby Keith og Wyclef Jean tar turen fra USA, og det er også grunn til å tro at de vil være til stede i Rådhuset dagen før de skal opptre på fredspriskonserten.

Det norske bidraget på konserten er - i tillegg til Kringkastingsorkesteret - Alexander Rybak, men hans manager Kathrine Synnes sier at han ikke vil være å se i Rådhuset.

Obamas favorittartist opptrer to dager

Nobelinstituttet opplyser overfor NRK.no at Obamas favorittartist Esperanza Spalding og den kinesiske mesterpianisten Lang Lang, som begge er blant årets nobelartister, også skal opptre under utdelingsseremonien.

Det skal også den kjente, norske operasangerinnen Solveig Kringlebotn og pianist Håvard Gimse.