Hopp til innhold

Spiste norsk laks for Nobelkomiteen

Menneskerettsaktivister i Hong Kong spiste i går kveld norsk laks i sympati med Nobelkomiteen som ga fredsprisen til Liu Xiaobo.

Demonstranter i Hong Kong støtter Nobelkomiteen

Demonstranter i Hong Kong støtter Nobelkomiteen som ga fredsprisen til Liu Xiaobo.

Foto: TYRONE SIU / Reuters

Dessuten drakk de champagne utenfor det kinesiske representasjonskontoret i den tidligere britiske kronkolonien.

Kvinne arrestert

En kvinne blant de rundt 20 aktivistene ble arrestert da hun sprutet champagne på en av vaktene, men kvinnen ble seinere løslatt mot en kausjon på rundt 375 norske kroner, melder nyhetsbyrået AFP.

I dag marsjerte en håndfull aktivister igjen mot representasjonskontoret mens de ropte slagord med krav om at fredsprisvinneren må løslates. Han soner en dom på 11 års fengsel for å ha krevd mer demokrati i Kina.

- Har bidratt sterkt

- Liu har bidratt sterkt til å fremme menneskerettigheter og frihet i Kina de siste 20 årene. Nobelprisen har en sterk og positiv påvirkning på den kinesiske demokratibevegelsen, og vi oppfordrer alle til å støtte den fredlige bevegelsen for demokrati, sa lederen for det demokratiske partiet i Hong Kong, Albert Ho under dagens markering.

Les: – Til alle som døde 4. juni 1989

Les: Liu Xia: – Eg er i husarrest

Les: – Fredsprisvinner fikk møte sin kone

Hong Kong ble tilbakeført fra Storbritannia til Kina på 1990-tallet, men har selvstyre og større ytringsfrihet enn fastlandet.