Hopp til innhold

Sølvgutter sang for Michelle

Førstedame Michelle Obama var på privat samtale med statsministerfrue Ingrid Schulerud med innlagt underholdning mens mennene snakket politikk.

Der var fire sølvgutter som var hyret inn for å synge blant annet Pie Jesu for de to førstedamene.

Den amerikanske ambassaden karakteriserte tidligere denne uken besøket som som te-visitt, mens statsministerens kone uttrykte overfor NRK at hun ikke var helt sikker på drikkens karakter.

Serveringen var i alle fall norske tradisjonelle julekaker og og noe varmt i koppen.

Ikke begeistret

Det er ikke på forhånd kjent hva de to damene skulle snakke om. Pressen vil bli informert i etterkant om temaet.

De to damene er ikke altfor langt fra hverandre i alder, og er begge høyt utdannede med sin egen karriere utenfor mannnes stilling. Ingrid Schulerud er statsviter og diplomat i Utenriksdepartementet, mens Michelle Obama er en velutdannet jurist.

Begge har også uttrykt en viss skepsis til tider om rollen som førstedame.

Michelle var den minst begeistrede da ektemannen valgte å søke Demokratenes nominasjon før det amerikanske presidentvalget i 2008 - og har heller ikke lagt skjul på det.

Men da valget var tatt, støttet hun fullt opp under mannens valgkamp. I begynnelsen ble hun sett på som en «ny Hillary Clinton,» for utdannet, for skarp og for uavhengig til å vekke begeistring.

Men etter at presidentvalget var vunnet og den nye førstefamilien flyttet inn i Det hvite hus, er hun blitt en en av landets mest populære førstedamer noensinne.

Hun har lagt vekk jobben som visedirektør ved et stort sykehus i hjembyen Chicago så lenge hun er førstedame, og lovet at jobben som mamma for døtrene Sasha og Malia er viktigst så lenge de er bosatt i Washington.

Men at hun har sterk innflytelse, er hevet over tvil, og ekteparet fremstår som et svært samkjørt team.

Video nsps_upload_2009_12_10_20_8_42_1150.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video.

Stort sikkerhetsoppbud

Også for førstedamen var sikkerhetsoppbudet stort da hun forflyttet seg de få meterne fra Nobelinstituttet i Henrik Ibsens gate og til statsministerboligen i Ingognitogaten - vis av Dronningparken og baksiden av Slottet.

10-12 kjørtetøy var i følget. Presidentfruen ankom like før klokken 10, og to svarte Chevroleter kjørte rett inn i parkeringsgarasjen.

Michelle Obama ble kjørt til Grand Hotel i etterkant av besøket. Da kjørte følget i dobbelbredde slik at pressen som var til stede ikke skulle få tatt bilde av henne bak de sotete bilglassene.