NRK Meny
Normal

Skal drikke te med Michelle Obama

Michelle Obama vil følge sin mann overalt, men en te-avtale får hun tid til.

Michelle Obama

Michelle Obama (t.v) og Ingrid Schulerud.

Foto: Scanpix/Reuters

Mens hennes mann og USAs president Barack Obama sitter i politiske samtaler med vår statsminister Jens Stoltenberg, vil de to fruene drikke te sammen.

Litt over klokken 10 vil Barack Obama møte Stoltenberg på hans kontor i Oslo sentrum. Mens de to statslederne snakker storpolitikk sammen, vil Michelle Obama og Ingrid Schulerud nippe til en kopp te.

Privat te-selskap

– Michelle Obama skal treffe fru Schulerud privat for å drikke te, sier Sigrid Langebrekke, som er arrangementssjef ved Nobelinstituttet.

Dermed er det grunn til å tro at te-selskapet vil bli holdt i statsministerboligen like bak slottet, dit presidentparet skal etterpå.

NRK får opplyst både fra Nobelinstituttet og fra Den amerikanske ambassaden at dette er det eneste den amerikanske førstedamen vil gjøre i Norge som hennes mann ikke er med på.

Det har vært spekulert i om Michelle Obama vil ta seg noen turer utenom ektemannens fastsatte program, men dette har Langebrekke liten tro på.

Ingen plan B

– Jeg er ikke kjent med at det er laget noen plan B for Michelle Obama. De skal være her såpass kort tid at jeg ikke tror hun vil finne på noe på egen hånd, sier Langebrekke til NRK.no.

I forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris og den påfølgende fredspriskonserten i 2006, var Sharon Stone ute på shoppingtur i Oslo. Da kunne hun blant annet ta med seg pels hjem i bagasjen, men butikken hun handlet i, pelsagenturet til Morten Møller ved Norsk Moteforum, har ikke fått noen signaler om at den amerikanske førstedamen vil ta turen innom butikken i år.

Det har heller ikke pelsforretningen Studio H. Olesen, som ligger vegg i vegg med Grand Hotel, hotellet som skal huse presidentparet.

Forretningen opplyser at de ennå ikke har mottatt noen forespørsel, men at de er vant til storfint besøk og har ingen problemer med å stenge butikken på kort varsel for andre handlende dersom Michelle Obama vil besøke butikken.

Hun må imidlertid belage seg på å handle på lik linje som alle andre – her gis det ikke spesialtilbud selv om man er kona til verdens mektigste mann.

Heller ikke Heimen eller Den Norske Husfliden har fått forespørsel om de kan ta imot noen fra Obamas følge, og det har ikke vært sikkerhetsvakter der og sjekket området eller butikkene.