Hopp til innhold

Rørt til tårer av EU-hyllest

Kylie Minogue, Ne-Yo og Seal gjorde sitt ytterste for å hylle EU under Nobelkonserten tirsdag kveld. Presidenten for Europakommisjonen, José Manuel Barroso, ble rørt til tårer.

Kylie Minogue

Kylie Minogue åpnet Nobelkonserten 2012.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

På en iskald desemberkveld i Oslo var det ingenting å utsette på temperaturen i Oslo Spektrum. Kylie Minogue var første artist ut og gjorde sitt beste for å dra opp stemningen med hiten «Can't Get You Out of My Head».

Kylie på Nobelkonserten

Kylie Minogue åpnet showet.

NE-YO på Nobelkonserten

Ne-Yo fermførte den Stargate-produserte 'So Sick'

– I kveld er det på tide å se forbi EUs regelverk og formen på bananer, spøkte Gerard Butler før introduksjonen tok en litt mer alvorlig vending.

Karpe Diem

Karpe Diem og 'Påfugl' falt i smak hos publikum.

Foto: Daniel Eriksen / NRK
Laleh

Svenske Laleh har blitt en publikumsfavoritt i Norge.

Foto: Daniel Eriksen / NRK
Susanne Sundfør

Susanne Sundfør hentet frem alvorstunge øyeblikk.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Sarah Jessica Parker og Gerard Butler minnet om at EU er bygget på fred og at en krig mellom gamle fiender som Frankrike og Tyskland i dag er utenkelig.

Vekket publikum

Både Kylie og Ne-Yo fikk publikum opp av stolene og folk jublet og danset med på begge opptredenene.

Karpe Diem skrudde opp tempoet og avsluttet med at publikum reiste seg opp og ga trampeklapp.

Gerard Butler var åpenbart en populær mann hos store deler av det kvinnelige publikummet og det ble jublet høyt hver gang skuespilleren entret scena.

Stolt artist

– Å bli spurt om å komme hit var et av de stolteste øyeblikkene i mitt liv. Men så skjønte jeg at det var dagen etter en seks uker lang turne, så da ble jeg litt skeptisk. Men det er veldig viktig for meg å være her i kveld, forklarte Seal før han fremførte en av sine største hits, «Crazy».

NRK.nos reporter på stedet forteller at stemningen i salen har vært veldig god og at veteranen Seal sjarmerte publikum til gangs på sin frierferd ut blant publikum.

Seal åpnet med klassikeren "Mans World" på årets Nobelkonsert

Seal startet med klassikeren 'It's a mans World'

Alvorstungt

Svenske Laleh fikk frem frysningene med sin hit «Some Die Young». Låta har blitt uløselig knyttet til 22.7-tragedien, men får her en litt annen ramme enn hva vi kanskje er vant til. NRK.nos reporter rapporterte at publikum fikk et litt mer alvorlig drag etter pausen, men Laleh løsnet opp og avsluttet med å få hele salen med på allsang.

Susanne Sundfør valgte en litt mer tilbaktetrukket sceneplassering, helt på kanten av scena. Hun fremførte sine to låter med kraft og tyngde, til stor glede for publikum.

Kronprins Haakon og kronprinssesse Mette-Marit

Kronprins Haakon og kronprinssesse Mette-Marit koste seg på kveldens konsert.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Kongelig allsang

Gerard Butler avslutter med å hylle EU før han slipper til Jennifer Hudson. Den amerikanske jenta er kveldens siste artist og prøvde å få folk opp av stolene for aller siste gang under Nobelkonserten 2012.

Jennifer Hudson

Mette Marit sang med på Jennifer Hudsons låter.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

Det kan virker som om kronprinsesse Mette Marit er en stor fan av Hudson. Både hun og kronprinsen synger med.

Jose Manuel Barroso og Martin Schulz fikk æren av å avslutte årets Nobelkonsert. De sendte sin største takk til kveldens artister og påpekte hvor viktig symbolverdi en slik konsertkveld kan ha når det kommer til å forene ulike kulturer.

Barroso var rørt til tårer da han takket Norge og det norske folk for fredsprisen i et emosjonelt øyeblikk.

Deretter var det Jennifer Hudsons tur til å avslutte konsertkvelden. Hudson gikk på signingsferd ut blant publikum og inviterte publikum med høyst variable rytmiske fibere i kroppen til å danse. På dette tidspunktet sto stemningen i taket før Hudson satte kroken på døra for årets Nobelkonsert.