Obama avlyser all kontakt med pressen i Oslo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det hvite hus skjærer kraftig ned på programmet til president Obama under norgesbesøket. Den eneste store internasjonale pressekonferansen som var planlagt før selve seremonien blir avlyst.

Den amerikanske presidenten reiser fra klimatoppmøtet i København og lander lander i Norge på ettermiddagen 9. desember . Ankomsten blir noe tidligere på dagen enn ventet, så flere punkt i programmet for presidentens opphold i Oslo blir endret.

LES: Tar med seg søsteren til Oslo

Styrer USA fra Oslo

Presidenten og fru Michelle Obama, overnatter som kjent på Grand hotell. Torsdag skal de på audiens på Slottet, før de skal delta på selve prisutdelingsseremonien i Oslo Rådhus.

Etter det NRK forstår, blir den store internasjonale pressekonferansen med fredsprisvinneren avlyst. Det korte pressetreffet som er planglagt i forbindelse med besøket hos statsminister Jens Stoltenberg (Ap) blir trolig avholdt, men uten anledning for pressen til å stille spørsmål.

Men Nobelinstiuttet vil forløpig ikke bekrefte dette.

LES: Følg Obama hele dagen på NRK

- Det som tidlig ble gjort klart fra amerikansk side er at presidenten skal styre USA under oppholdet i Oslo. USA har jo verdensomspennende interesser, så de har understreket at det må være mye tid for Obama til å ta seg av disse sentrale oppgavene, sier Geir Lundestad, direktør ved Nobelinstituttet.

LES: Amerikanere i Norge gleder seg til Obama kommer

Pressekonferanse med Obama

Det er vanligvis stor pågang når Obama møter pressen. Her fra pressekonferanse med presidenten i Det hvite hus.

Foto: Mandel NGAN / Scanpix/AFP

Kontroversiell

Det er ikke kjent om avlysningen av pressetreffene har noe å gjøre med ønsker om å slippe å svare på spørsmål om den kontroversielle fredspristildelingen.

LES: Obama dropper CNN-intervju i Oslo

Det tradisjonelle fakkeltoget og banketten på Grand tar Obama seg tid til. Han skal også ha samtaler med Jens Stoltenberg, sannsynligvis på Statsministerens kontrorer i regjeringskvartalet.

LES: Møter Stoltenberg før utdelingen

Barack og Michelle Obama forlater Norge den 11. desember.