Melissa nyfrelst på klima

Melissa Etheridge tror dagens generasjon vil snu utviklingen.

Melissa Etheridge, pressekonferansen for Nobelkonserten, 2007

Melissa Etheridge, her på pressekonferansen før tirsdagens Nobel-konsert, har god tro på framtidas klima.

Foto: Odd Andersen / AP

Melissa Etheridge på Grammy-gallaen i 2005, etter cellegiftkur.

Melissa Etheridge spilte på Grammy-gallaen i 2005, tydelig påvirket av cellegiftbehandling. Etter det tok Al Gore kontakt.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Hør hele det uredigerte intervjuet med Melissa Etheridge!


Les også:
- Det har blinket rødt i 40 år

Al Gore-vennen Melissa Etheridge fikk Oscar for musikken til filmen ”An inconvenient truth”. Tirsdag står hun på scenen sammen med en rekka andre stjerner under Nobelkonserten i Oslo Spektrum. Og hun er en av de artistene som er aller mest glødende opptatt av kveldens tema; klima og miljø.

Måtte kjempe mot kreft

Melissa Etheridge har også måttet kjempe mot kreft. Men sang likevel på Grammy-gallaen i 2005, og det var etter det at Al Gore ringte for å få henne med på sitt filmprosjekt.

Melissa Etheridge snakket om sin store SUV som går på biodiesel.

Melissa Etheridge drømmer om en framtid der det er nok trær på jorda, også for hennes barn.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

- Han ringte meg og sa utrolig mange flotte ting om å hjelpe verden. Så fortalte han at om sin film og inviterte meg for å komme å se på prosjektet. Og det rørte meg enormt, forteller Melissa Etheridge til Kveldsåpent i NRK P1.

- Så skrev jeg en sang, som jeg sendte en demoversjon av til ham. Han elsket den, og det har vært en stor ære. Mitt liv har forandret seg etter at jeg ble involvert i dette prosjektet.

- Det stopper med oss

Melissa Etheridge er som et nyfrelst menneske når det gjelder troen på framtida og klimaet. Hun tror ikke våre barn vil ha en dårligere planet å leve på om 50 år.

- Min datter sa en gang til meg at ”å, det kommer ikke til å være noen trær igjen når jeg blir voksen”. Men jeg svarte at dette problemet stopper med oss og vår generasjon. Og våre barn kommer til å huske problemene, og hvordan vi klarte å snu utviklingen.

Ble vekket som menneske

Og Melissa Etheridge mener hele prosessen med å bidra til Al Gores film og å gå gjennom en hard cellegiftkur har vekket henne som menneske. Noe som reflekteres i hennes siste album, kalt nettopp ”The Awakening”.

- Disse låtene kom fra denne nye bekymringen, ikke bare for meg selv og familien min, men for planeten jeg bor på. Det er enkelt å si noe sånt, men å leve med dette og gjøre det til en del av musikken min.