Belgiske Milow fikk applausen på Nobel-stjernepodiet

Sarah Jessica Parker, Gerard Butler, Jennifer Hudsen, Seal og Ne-Yo var blant stjernene på dagens pressekonferanse. Men det var den relativt ukjente artisten Milow som fikk applaus.

På spørsmål om hvordan det var på bli spurt om å lede konserten, svarer Sahra Jessica Parker:

– Jeg lurte på hvem som hadde sagt nei, siden jeg ikke skjønte hvorfor de spurte meg. Men jeg var entusiastisk. Jeg vokste opp i et hjem der vi snakke om Nobelprisen, og det var en del av min oppvekst. Så jeg føler meg privilegert.

– Hadde en nydelig kebab

Nobelvertene og artistene fortalte om deres forhold til EU. Parker la i tillegg til om hennes begeistring over Oslo, Ibsen, kebab og gravlaks.

Nobelvertene og artistene fortalte om deres forhold til EU. Parker la i tillegg til om hennes begeistring over Oslo, Ibsen, kebab og gravlaks.

Parker og Butler kom til Oslo i går, men var ikke med på banketten til ære for vinnerne. Det forklarte de med at de var opptatt med forberedelser til kveldens konsert.

I tillegg la Parker til at hun synes Oslo er en veldig flott og fortryllende by, som i et Ibsen-stykke.

– Og jeg hadde en nydelig kebab, og gravlaks, la hun entusiastisk til, men presiserte at dette ikke var i stedet for å gå på banketten.

Nobelkollegaen Butler la til at han var veldig nervøs da han måtte intervjue EU-presidenten, og måtte forberede seg.

En av kveldens mest kjente artister, er Seal, som fortalte at også han var stolt over å delta:

– Jeg er her fordi jeg liker hva konserten står for. Å være en del av en så fin konsert er et høydepunkt i karrieren, sa han.

Artistkollega Ne-Yo mente at det var viktig å framstå som et godt eksempel for dagens unge, og fikk medhold av sanger Jennifer Hudson.

Fra applaus til stillhet

Artisten Milo var den som fikk applaus blant alle stjernene uinder dagens pressekonferanse før Nobelkonserten.

Milow fikk applaus på stjernepodiet

Den belgiske artisten Milow la deretter ut, på engasjert vis, om hvorfor han stilte opp på konserten.

– Jeg har valgt positive sanger til konserten, og jeg synes EU fortjener prisen mer enn noensinne, fordi de har oppnådd så mye. Til tross for kritikken de har fått i det siste. Min generasjon har problemer med å forstå kompromissene som må til, de tror det er et negativt ord.

– Musikere i dag blir aldri spurt om politikk i tekstene deres når de er i media, og dette er en bra mulighet til å vise noe annet, sa han til applaus fra salen.

Litt senere ble applausen forvandlet til stillhet da en journalist prøvde å få en kommentar fra Parker i forbindelse med surrogatisaken, som har versert i norske medier etter Kronprinsesse Mette Marits tur til India. Parker og hennes mann har fått barn via surrogati.

– Jeg skjønner ikke hva det har med fred å gjøre ... sa Parker og gjorde mine til slett spill, før journalisten ble avfeid og en stillhet senket seg i salen.

Se videoen her:

Sarah Jessica Parker gjorde mine til slett spill da en journalisten stilte et spørsmål om surrogati, som ble avfeid og en stillhet senket seg i salen.

Pinlig stillhet da Sarah Jessica Parker fikk spørsmål om surrogati

Amerikanske Parker er mest kjent for suksessen «Sex and the City» og har vunnet Golden Globe flere ganger. Hun er UNICEF-ambassadør og medlem av president Barack Obamas komité for kunst.

Parker får følge av Gerard Butler, kjent fra filmer som «The Phantom of the Opera» og «300». Skotske Butler er også styremedlem i organisasjonen «Artister for fred og rettferdighet».

– Sarah Jessica Parker og Gerard Butler vil være eksepsjonelle verter og budbærere av fred, har direktør for Nobelinstituttet Geir Lundestad sagt til NRK.

Kylie, Seal og Karpe Diem

I tillegg til de allerede nevnte artistene som deltar på pressekonferansen, skal blant annet Kylie Minogue (44) opptre i kveld. Det gjorde hun også under Nobelkonserten i 2007. Da gikk prisen til Al Gore og FNs klimapanel.

Selve konserten kan du se på NRK.no og NRK1 i kveld kl. 20:00 Av rettighetsgrunner blir det dessverre ikke mulig å se konserten utenfor Norge.

Fredspriskonserten er blitt arrangert i 18 år som en musikalsk feiring til ære for fredsprisvinnerne, som i år er EU.

Fredspriskonserten kringkastes til rundt 350 millioner husstander imellom 80 og 120 land.