NRK Meny
Normal

Ble hyllet av kona og søsteren

Det er ikke hver dag man får se broren motta det som av mange omtales som en av verdens mest prestisjefylte priser.

Michelle Obama og Maya Soetoro-Ng

Maya Soetoro-Ng og hennes ektemann (t.v.) satt ved siden av svigerinne Michelle Obama under fredsprisseremonien i Oslo rådhus.

Foto: John McConnico / Scanpix/AP

Da et fullsatt Oslo rådhus hyllet USAs president Barack Obama med stående applaus, var det to stolte familiemedlemmer som sto på første rad.

Eget følge

Presidenten hadde med seg 30 egne gjester til seremonien. Disse besto i stor grad av politiske rådgivere og folk fra hans nærmeste stab, og Barack Obamas livvakter i Secret Service satte sitt klare preg på Rådhushallen.

Men Obama hadde også med seg noen i sin nærmeste familie. Mens de to døtrene Malia og Sasha er hjemme i Det hvite hus med bestemor Marian Robinson, er kona Michelle Obama et naturlig følge under presidentparets første norgesbesøk.

Stolt familie og venner

I tillegg var det en stolt halvsøster Maya Soetoro-Ng som satt ved siden av førstedamen og så sin bror motta Nobels fredspris. Hun ble fulgt av sin ektemann Konrad Ng.

Soetoro-Ng har i mange år bodd på Hawaii, der Barack Obama er oppvokst, men flyttet tidligere i år til Washington og bor dermed i samme by som sin mektige halvbror for første gang på lenge.

Obamas andre søster, Auma Obama, skulle egentlig også ha vært til stede blant gjestene i Oslo rådhus, men hun måtte returnere til Kenya da hun ble syk.

Også et gammelt vennepar var spesialinvitert til Obama-følget. På første rad satt nemlig Eric Whitaker og kona Cheryl. Eric Whitaker har vært en god venn av både Michelle og Barack Obama helt siden studietiden.

Sammen med dem satt også Obamas gode venn Marty Nesbitt og kona Anita, en av presidentens seniorrådgivere i Det hvite hus, Valerie Jarrett, og Hans Jørnvall og hans kone som representant for Nobelstiftelsen i Stockholm.