NRK Meny
Normal

Batmans butler skal nå de unge

Michael Caine vil spre fredsbudskapet til sine unge filmfans. Men Scarlet dukket ikke opp til intervjuavtalen.

Klokken 22.20 i kveld sender NRK et intervju med den ene halvdelen av vertskapet for årets fredspriskonsert.

NETT-TV: Michael Caine i I kveld

Programleder Christian Strand i I kveld, fikk møte den Oscarbelønte skuespilleren etter pressekonferansen på Oslo Plaza.
Opprinnelig skulle også Caines makker Scarlett Johansson ha deltatt, men etter mye om og men trakk Johansson seg fordi hun var sliten.

LES: Scarlett for sliten for generalprøve

SE BILDENE: Nobelartistene møtte pressen

- Da jeg fikk forespørselen tenkte jeg først at dette kunne være en god mulighet til å støtte opp om noe jeg tror på, nemlig fred. Som tidligere soldat har du et ønske om å tro på fred, sier Caine som var infanterist i det britiske forsvaret under Koreakrigen på 60-tallet.

- Trodde jeg var oppdatert

Michael Caine innrømmer at han ikke kjente til den finske fredsmekleren Martti Ahtisaari fra før, og synes det er overraskende at han har gått ham hus forbi.

- Jeg har ansett meg selv for å være rimelig godt oppdatert siden jeg ser på nyhetene og leser aviser. Så derfor har jeg lest alt om ham, og alle de tingene fantastiske han har gjort så utrolig stillferdig.

Intervjuer er Christian Strand

VIDEO: Utdrag fra I kvelds intervju med Michael Caine.

- Jeg spør meg selv. Hvor mange andre som har gjort slike utrolige ting finnes det der ute. Ahtisaari livshistorie er fantastisk, og det faktum at man ikke visste om ham er veldig spesielt, sier Caine i intervjuet.

Batmans butler

Caine tror den årlige fredspriskonserten kan bidra til at flere unge får øynene opp for fredsbudskapet.

- Og så jeg tror at denne konserten vil bryte ned barrieren som fredsprisen har. Det er som oftest gamle mennesker som får den, men alle disse unge menneskene som opptrer vil nok nå ut til sine jevnaldrende, tror Caine.

- Jeg kan nå ut til de unge fordi jeg er butleren Alfred i Batman-filmen. Og jeg har fått mange nye fans på grunn av den rollen. Barn og unge kjenner meg igjen på gata . Jeg skjønte ikke hvorfor, men så innså jeg at det var Alfred, sier Caine som ikke er i tvil om hvorfor Ahtisaari er en verdig vinner:

- På grunn av det han har gjort. Han har gjort det umulige i 30 år uten at noen har visst om det.