NRK Meny
Normal

Tok laks på 26 kilo

Forskerne mente årets laksesesong ville by på mye stor laks. Resultatene så langt tyder på at ekspertene kan få rett.

Gunnar Indrebø med storlaks fra Bjøra

Gunnar Indrebø med storlaks fra Bjøra.

Foto: Sigvard Halstedt

Ernst Daniloff fikk fullklaff i Altaelva.

Han dro opp en rugg på 26 kilo, på flue. Laksen er en av de største som er tatt i Norge på flue noen sinne. Til tross for den gigantiske størrelsen, tok det bare rundt et kvarter å få fisken på land, skriver Nettavisen.

Forventingene til årets fiske steg da Direktoratet for naturforvaltning før sesongen sendte ut en pressemelding om at det er ventet vesentlig mer stor laks inn til elvene i år. Så langt i sesongen tyder det på at forskerne kan få rett. Det er elvene i Trøndelag som dominerer lista over de største fiskene.


10 på topp - stor laks (Nettavisen)

Lenge var Gunnar Indrebøs laks på 23 kg tatt i Bjøra i mai, årets største. Bjøra er en sideelv til Namsen.
- Den tok nederst i strømmen, helt inne ved land. Da jeg tilslutt satte press på den gikk den litt ut fra landet og satte stø kurs, rett motstrøms, like forbi beina mine. Da skjønte jeg at det var en skikkelig storlaks jeg hadde på, sier Gunnar Indrebø.


Les historien om storlaksen i Bjøra

Trøndelagselvene har hatt mye stor laks, men også nedover lags kysten i Møre og Romsdal og på Vestlandet har det vær en bra start med rapport om flere store lakser. Også i Drammenselva er det tatt bra med stor laks, til tross for en kronglete start med flom og umulige fiskeforhold.

Nå regner man med at rapportene fra elvene i Nord Norge, som ofte er litt senere, kommer sterkere inn på 10 på topp lista.