Hopp til innhold

Stormkjøkkenbrød

Dette er en artig brødvariant som er kjempelett å lage på stormkjøkken - derfor kaller vi den Stormkjøkkenbrød.

Stormkjøkkenbrød

NETT-TV: Lag brød på stormkjøkken

Egil Torheim er programleder for NRK Hordalands matprogram  Godt for ganen.  Der tilberedes både slikt vi har med i sekken og slikt vi finner i naturen, og av og til kombineres dette.

Stormkjøkkenbrød 2

Tar du med de tørre ingrediensene kan deigen lages ute i et kokekar. Vann er tungt og bære og finnes jo i bekken.

Det aller enkleste er likevel å lage deigen hjemme og ta den med i en plastpose.

Vi baserer deigen på bakepulver slik at i slipper hevingsprosessen.

Brødet skal kort og godt stekes på stekepannen som hører med til ethvert stormkjøkken.

Her er framgangsmåten for to deilige brødleiver:

  • 500 gram hvetemel
  • 1 liten klype salt
  • 1 litt større klype sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 dl olivenolje
  • 3 dl vann

Bland deigen godt og legg den i en plastpose.

Fyr opp stormkjøkkenet. Ha litt smør eller stekeolje i stekepannen og fordel halvparten av deigen utover i pannen. Bruk fingrene til å «flate» den noenlunde ut.

Dersom du har gassbrenner til stormkjøkkenet kan du regulere varmen - og ikke bruk altfor sterk varme.

Stek leiven i ca. fire minutter på hver side. Ta brødet ut av pannen og kjøl det litt ned.

Brødet kan serveres slik det er eller brukes som tilbehør til f.eks. en suppe.