NETT-TV:
Egil Torheim er programleder for NRK Hordalands matprogram
Der tilberedes både slikt vi har med i sekken og slikt vi finner i naturen, og av og til kombineres dette.Tar du med de tørre ingrediensene kan deigen lages ute i et kokekar. Vann er tungt og bære og finnes jo i bekken.
Det aller enkleste er likevel å lage deigen hjemme og ta den med i en plastpose.
Vi baserer deigen på bakepulver slik at i slipper hevingsprosessen.
Brødet skal kort og godt stekes på stekepannen som hører med til ethvert stormkjøkken.
Her er framgangsmåten for to deilige brødleiver:
- 500 gram hvetemel
- 1 liten klype salt
- 1 litt større klype sukker
- 2 ts bakepulver
- 1/4 dl olivenolje
- 3 dl vann
Bland deigen godt og legg den i en plastpose.
Fyr opp stormkjøkkenet. Ha litt smør eller stekeolje i stekepannen og fordel halvparten av deigen utover i pannen. Bruk fingrene til å «flate» den noenlunde ut.
Dersom du har gassbrenner til stormkjøkkenet kan du regulere varmen - og ikke bruk altfor sterk varme.
Stek leiven i ca. fire minutter på hver side. Ta brødet ut av pannen og kjøl det litt ned.
Brødet kan serveres slik det er eller brukes som tilbehør til f.eks. en suppe.