• Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Humor
  • Distrikt

Nyheter

  • Nyhetssenter
  • Norge
  • Urix
  • Kultur
  • Livsstil
  • Viten
  • Dokumentar
  • Ytring
  • NRK Sápmi
  • NRK Kvensk

Sport

  • Sportsnyheter
  • Resultater
  • Sendeplan
  • Videoklipp

Distrikt

  • Agder
  • Innlandet
  • Møre og Romsdal
  • Nordland
  • Oslo og Viken
  • Rogaland
  • Troms og Finnmark
  • Trøndelag
  • Vestfold og Telemark
  • Vestland

Temasider

  • NRK Humor
  • NRK Mat
  • NRK Skole
  • NRKbeta

Info

  • Hjelp
  • Informasjon
Logg inn

Natur

  • Send inn video
  • Natur på TV
  • Natur på radio
  • Kontakt oss

Spaghetti m/nellik

Går det an å spise nelliker? Ja da, gode er de også.

Nelliker
Foto: NRK

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2006

Publisert 13.07.2007, kl. 13.08
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost
Publisert 13.07.2007, kl. 13.08

Artikkelen er flere år gammel.

Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

De store nellikene har litt kjøttaktig smak og konsistens når de blir kokt eller stekt, og kan brukes som «kjøtt» i gryteretter.

Kornblader fra hengenellik og hagenellik pynter salaten flott og smaker deilig.

  • 1 liten løk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • 3 store nellikblomster, helst hvite
  • 300 g kyllingkjøtt (kjøttdeig kan også  brukes)
  • 1-2 dl tørr hvitvin
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kraft eller buljong
  • 400 g spagetti

Hakk løken fint sammen med stangselleri og gulrot. La det surre i olje og smør.

Tilsett kronbladene fra en stor hvit nellik og kyllingkjøttet, skåret i små terninger, ev. vanlig kjøttdeig. La alt småsurre til det begynner å få litt farge.

Ha i hvitvinen og la den fordampe over svak varme.

Deretter tilsetter du tomatpuréen og en øse med varm kraft eller buljong. Smak til med salt og pepper og kok blandingen i en time over svak varme.

Like før du tar gryta av varmen, rører du inn kronbladene fra nok en nellik.

Kok spagettien, la renne av og hell den over på serveringsfat, fordel sausen over og strø til slutt over kronbladene fra en tredje nellik.

Server!

Publisert 13.07.2007, kl. 13.08
Del på Facebook Del på Facebook Del på Twitter Del på Twitter Del på epost Del på epost

Mat fra naturen - NRK Natur

Fiskekaker med tare.

Vil gjøre tare mer spiselig

Grønne blader og planter

Svært giftige planter stjålet

Mer om: Mat fra naturen - NRK Natur

Natur

Fotobonden_dele2_tekst_170120-ho

Kappløpet om gaupa

Isbjørnselfien som forsvant i dypet

Her forsvinner isbjørnselfien!

Trafikkskilt med isbjørn

Hvor mye kan du om isbjørn?

Hva kan du om natur og friluftsliv?

Lars Monsen

Quiz: Hvor godt kjenner du Lars Monsen?

Perlemorskyer

Hva kan du om værfenomener?

Snowhow - snømenn

Hva kan du om snø og is?

NRK Natur

  • Kontakt NRK:  23 04 70 00

Kontakt

  • Om NRK
  • Kontakt NRK
  • Lisens
  • Publikum i NRK
  • Delta i NRK-programmer
  • Jobb i NRK
  • Presse

Hjelp

  • Brukerstøtte
  • Tilgjengelighet
  • Personvern
  • Informasjonskapsler (cookies)

Tjenester

  • Yr
  • NRK Skole

Produksjon

  • Eksterne produksjoner
  • Produksjonsfolka
  • Retningslinjer og design

Salg

  • Spons og salg
  • NRK Butikken
Til toppen
NRK Opphavsrett NRK © 2021 Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen Nettsjef: Hildegunn Soldal