De store nellikene har litt kjøttaktig smak og konsistens når de blir kokt eller stekt, og kan brukes som «kjøtt» i gryteretter.
Kornblader fra hengenellik og hagenellik pynter salaten flott og smaker deilig.
- 1 liten løk
- 1 stilk stangselleri
- 1 gulrot
- 2 ss smør
- 2 ss olje
- 3 store nellikblomster, helst hvite
- 300 g kyllingkjøtt (kjøttdeig kan også brukes)
- 1-2 dl tørr hvitvin
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kraft eller buljong
- 400 g spagetti
Hakk løken fint sammen med stangselleri og gulrot. La det surre i olje og smør.
Tilsett kronbladene fra en stor hvit nellik og kyllingkjøttet, skåret i små terninger, ev. vanlig kjøttdeig. La alt småsurre til det begynner å få litt farge.
Ha i hvitvinen og la den fordampe over svak varme.
Deretter tilsetter du tomatpuréen og en øse med varm kraft eller buljong. Smak til med salt og pepper og kok blandingen i en time over svak varme.
Like før du tar gryta av varmen, rører du inn kronbladene fra nok en nellik.
Kok spagettien, la renne av og hell den over på serveringsfat, fordel sausen over og strø til slutt over kronbladene fra en tredje nellik.
Server!