Filmer han alt selv? Er dere sikre på han ikke vet hvor han fraktes? Spiser han sååå lite?

Slik lages Monsen på villspor.

Anne Rimmen, Lars Monsen og Marius Arnesen
Foto: Håvard Jenssen / NRK

Lars Monsen pepres med spørsmål om TV-serien Monsen på villspor. Er det juks? Er han virkelig alene? Er det reelt at han ikke vet hvor han befinner seg?

Monsen på villspor starter i en bobil ved NRK på Marienlyst i Oslo. Bobilen er forseglet med sorte plastsekker som dekker vinduene. (Se bildeserien øverst i saken).

Er reisen litt kort, tar vi gjerne en ekstra kjøretur på noen mil, eller flyr noen runder med helikopteret.

Håvard Jenssen

Når turen i bobilen er over, får Lars Monsen bind for øynene. Det har han på seg hele dagen, til lyden av helikopteret som frakter ham siste etappe, er borte.

– Er du da fullstendig alene?

– Jeg får det spørsmålet ganske ofte. Og ja, jeg filmer det aller meste selv. Det er bare når jeg forlater et sted i starten, og når jeg nærmer meg målet at det kan være andre filmer meg på avstand, forteller Lars Monsen.

Det bekrefter også regissør for serien, Håvard Jenssen.

– Alle opptakene av ham i villmarka har han gjort selv. Lars er en veldig dyktig fotograf, derfor kan vi lage det på denne måten, forteller Jenssen.

Så mange ganger går Monsen over elva:

– For å få turene på film må jeg gå ganske mye lenger enn ruten på kartet, men vi kan ikke leke butikk heller. Skal man lage TV så gjør man det som må til for å få bildene som trengs, forteller Monsen.

Teamet bak serien beregner dette når tidsfristen blir planlagt.

For å få turene på film må jeg gå ganske mye lenger enn ruten på kartet, men vi kan ikke leke butikk heller.

Lars Monsen

– Vi legger til litt tid slik at det skal bli rettferdig for ham. Men ikke mer en rundt ti prosent, forteller regissør Jenssen.

Taper tid når han glemmer noe, og må tilbake:

– Anne hamrer på øreklokkene hans

Skal Monsen sjekkes inn på fly for å komme seg i villmarken, er det andre som tar seg av det. Monsen går med bind for øynene, og hardrock på ørene.

– At han ikke skal vite hvor han er, er jo et av premissene i serien så derfor er det viktig for oss i produksjonen, og for Lars selv også, at han ikke skal kunne resonnere seg til hvor han er ut fra reisen. Er reisen i utgangspunktet litt for kort i tid, tar vi gjerne en ekstra kjøretur på noen mil, eller flyr noen runder med helikopteret, forklarer Jenssen.

– Flyselskapene er også veldig hjelpsomme med å være diskret når de annonserer om bord i flyet. I tillegg sitter Anne gjerne og hamrer på øreklokkene når det blir sagt noe på høyttaleranlegg, forteller Jenssen.

Her ser du hva som skjer når Monsen møter folk på turene:

Lurer du fremdeles på noe om Monsen på villspor, kan du få svar i kveldens nettmøte med Lars Monsen. Still spørsmål allerede nå!