Kystsalat av grønne blad og blomster
Blader av det du finner: Strandmelde, løvetann, ramsløk, finsnittet marikåpe og kløverblad, blomster, vassarve, gjerne i blanding med «kjøpesalat».
Bruker du litt grisetang i salaten, må den kokes 0,5 time på forhånd for å myknes.
Smak til med rømme med noen dråper soppekstrakt og vend dressingen i salaten, eller dusj over villbringebæredikk.
Fisk- og skalldyrsalat
Fiskerester, reker, gjerne fiskeboller, crab sticks osv. blandes med sprø salatblader, ørlite rød paprika i strimler, strimlede syreblad. Dressing etter smak eller rømme med litt rapsolje, smakt til med soppekstrakt og ville krydderurter.
Stekt fisk på soppseng
Nytrukket makrell, hvitting eller annen tilgjengelig fisk gjøres i stand og ristes i smør sammen med alt du finner av ville krydderurter, gjerne litt hakket grisetang også. Serveres på skiver av brød lagt på en seng av soppsaus.
Soppsaus:
- 1 liter hakket skogssopp, stekes i smør
- 5 dl kraft
- 1 ss soppekstrakt
- Salt og pepper
- Rør gjerne i en skje rømme eller fløte til slutt