Det er ikke så vanskelig som man kunne tro. Se video:
God frokost er en deilig start på dagen, og nystekt brød er kanskje det aller beste! I hvert fall det nystekte brødet som Ut i naturen ble traktert med da vi var med padle- og friluftsentusiasten
på tur. Han fyrte opp stormkjøkkenet hver morgen, og serverte det deiligste brød.Enkelt å lage
Lars tar med seg melblandingen i små poser, og blander den ut med vann når brødet skal lages. Hver porsjon rekker til to brød i størrelse som passer i en klassisk stormkjøkken-steikepanne.
Med litt trening blir deigen passelig, og Lars har funnet ut at en vannflaske, gjerne av den gode metall-typen, er perfekt til å kjevle ut deigen så den passer i pannen.
Det er lurt å ha mel på hendene og på kjevle-flasken mens du former kakene. Og det skal være godt med olje i pannen, bunnen skal være helt dekket! Hva slags olje du velger å bruke er en smakssak.
Det går utmerket å erstatte 1 dl av hvetemelet med hva som helst av grovt mel for å få mer smak. Og så kan du blande i alt hva du har lyst til: Hvitløk, urtekrydder...