Nystekt brød til frokost, hver dag!

Primitivt teltliv behøver ikke bety vassen havregrøt og rett-i-koppen.

Padling

Padle-entusiasten Lars Verket unner seg nystekt brød til hver frokost, bakt på stormkjøkken. Her på tv-opptak med Ut i naturens Anne Marie Kvassheim.

Foto: NRK

Det er ikke så vanskelig som man kunne tro. Se video:

Lars Verket og Anne Marie Kvassheim
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

God frokost er en deilig start på dagen, og nystekt brød er kanskje det aller beste! I hvert fall det nystekte brødet som Ut i naturen ble traktert med da vi var med padle- og friluftsentusiasten Lars Verket på tur. Han fyrte opp stormkjøkkenet hver morgen, og serverte det deiligste brød.

Enkelt å lage

Lars tar med seg melblandingen i små poser, og blander den ut med vann når brødet skal lages. Hver porsjon rekker til to brød i størrelse som passer i en klassisk stormkjøkken-steikepanne.

Med litt trening blir deigen passelig, og Lars har funnet ut at en vannflaske, gjerne av den gode metall-typen, er perfekt til å kjevle ut deigen så den passer i pannen.

Det er lurt å ha mel på hendene og på kjevle-flasken mens du former kakene. Og det skal være godt med olje i pannen, bunnen skal være helt dekket! Hva slags olje du velger å bruke er en smakssak.

Det går utmerket å erstatte 1 dl av hvetemelet med hva som helst av grovt mel for å få mer smak. Og så kan du blande i alt hva du har lyst til: Hvitløk, urtekrydder...

Til nrknatur.no