NRK Meny
Normal

Norges største gresskarper

For første gang ble det i sommer dokumentert fangst av gresskarpe på stang i Norge. Vannet er hemmelig, men informerte kilder sier den neppe har svømt dit på egen hånd.

Gresskarpe på 8,3 kg.
Foto: Ole Petter Henriksen

Gresskarpene har sannsynligvis startet livet i en hagedam, og så blitt satt ut i vannet av eieren. Ole Petter Henriksen er ihuga karpefisker, og hadde fått nyss om vannet der det svømte gresskarper.

Sky karper

Store karpefiskene kan være ganske sky og vanskelig å få på kroken, så første dag gikk med til befaring, der han kastet mat ut i vannet for å se om han kunne lokke til seg fisk.

- Jeg hadde neste gitt opp å finne noen fisk, da jeg brått fikk øye på en gresskarpe som gled fram fra noen overhengede busker, sier Ole Petetr Henriksen. -Desverre presterte jeg å skremme fisken, så jeg fikk ikke tittet så godt, men den var mye større en jeg hadde trodd de skulle være.

Endelig napp

I løpet av den nærmeste uken fisket han og flere fiskekompiser i vannet. De fikk gresskarper, men Ole Petter Henriksen mistet fire stykker før han endelig en dag hadde skikkelig fast fisk. Han forteller at han sjelden har vært så nervøs under landingen av en fisk, men lykkes til slutt med å få den 8,3 kg. store fisken på land.

Les Ole Petter Henriksen sin beskrivelse av fisketurene.