– Et eksempel på hjelp fra den andre sida

Hovedpoenget med Monsen på villspor er at Lars Monsen skal klare seg alene i villmarken. Men hvem snakker han til når han plutselig sier «Takk, skal dere ha»?

Lars Monsen

Alene i villmarken? Ja, men Lars Monsen mener han blir hjulpet frem av noen man ikke kan se.

Foto: Stian Aker / NRK

Området han vandrer i er som alltid totalt ukjent for ham. Lars Monsen går derfor svært forsiktig når værforholdene gjør størst mulig motstand. Men så skjer det noe han opplever som hjelp til å komme seg videre. Konkret hjelp i den situasjonen han befinner seg i i kveldens Monsen på villspor.

«Takk, skal dere ha», sier han høyt og tydelig ut i lufta.

Hvem sier Lars Monsen dette til? Til seg selv? Har han noen med seg bak kamera?

Nei.

– Jeg takker. Jeg sier takk skal dere ha. Dette er et av mange eksempler på at jeg fikk hjelp fra den andre sida. Det tror jeg mange av oss får, svarer Lars Monsen.

Husk å bli med og finn Monsen på kartet her!

Hvem det er som hjelper ham fra det hinsidige vet han ikke helt sikkert. Han tror nok det er noen som har stått ham nær. Sin mor, eller sin avdøde bror, men det kan også ifølge Monsen være andre veiledere.

Jeg ber om hjelp hele tida. Og jeg får det.

Lars Monsen
Lars Monsen, Anne Rimmen

Lars Monsen hjelpes ut i villmarka av programleder Anne Rimmen. Derfra må han klare seg selv.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

– Jeg tror vi får hjelp, og jeg tror vi kan be om hjelp. Dette er det nærmeste jeg er religiøs: Jeg ber om hjelp hele tida. Og jeg får det, hevder han.

Da han var gjest hos Lindmo lørdag tok han selv opp sitt forhold til naturreligion. Selv om han fastholder at knallhard kontinuerlig trening ligger til grunn for at han klarer å gjennomføre ekspedisjoner, så mener han også å ha en spesiell magefølelse til å ta viktige beslutninger i naturen. En magefølelse bygget opp gjennom reinkarnasjon.

– Urfolket har noe ekstra

– Ja, jeg tror også det er noe genetisk. Jeg er same, jeg står i samemantallet, og jeg tror urfolket har noe ekstra. Jeg tror det er noe man har fått gjennom generasjoner, og kanskje også gjennom flere liv, sa Monsen i intervjuet.

LES MER: Alt om Monsen på villspor sesong 2

– Jeg tror vi har levd flere ganger, og at jeg har levd flere lignende liv som dette. Som inuitt, indianer eller kanskje same, fortalte han.

Jeg tror vi har levd flere ganger.

Lars Monsen

I kveldens Monsen på villspor er det tid for jakt, og han får sjansen til skaffe seg både kjøtt og fisk. Men forholdene er varierende. Han må også forholde seg til en turvenn han aldri har møtt før.