Luksuscruise på Sørlandet

Padleentusiasten Lars Verket vil gjerne at så mange som mulig skal oppleve gleden ved å padle havkajakk. Derfor viser han oss luksuslivet på Sørlandet.

Kajakk
Foto: NRK

Svarene fra nettmøtet

Padleprogrammet

Se Lars «eskimorulle»:

Lars Verket
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stillheten på sjøen og friheten ved å være sin egen skipper og propell, og frakte telt og mat med seg er toppen av lykke for Lars.

Nå prøver han å frelse Ut i naturens Anne Marie Kvassheim for kajakklivets gleder, gjennom et skikkelig luksus-cruise langs sørlandskysten.

Kajakkene glir over lys sandbunn, i en halvmeter dypt smaragdgrønt vann. Det kunne vært ved en bortgjemt gresk øy, men vi er på Sørlandet.

I kajakk kan vi padle smale sund der ingen båter kommer gjennom, over sandgrunner med 20 centimeter dypt vann. Vi kommer fram over alt! Og best av alt: Uten støy!

Lars Verket

- En kajakk forurenser ikke, bråker ikke og jeg forstyrrer ingen, sier Lars.

Foto: NRK

Livet er herlig!

I kajakken sin har Lars Verket telt, soveposer, stormkjøkken, ekstra klær, luksus-liggeunderlag som også blir lenestol, fiskeutstyr, solbriller, badehåndkle…..

Kort sagt alt man trenger for et luksus-cruise i fineste sørlands-skjærgården. Og når nystekt brød blir servert i leiren, der utsikten fra lenestolen er horisonten og blikkstille hav,- ja da er livet verdt å leve!

Se Lars imponere med brødbaking:

Lars Verket og Anne Marie Kvassheim
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Flere skal få oppdage

Lars vil at flest mulig skal få anledning til å oppleve det samme som han har så stor glede av. Derfor skriver han padleguider, små håndbøker med informasjon om teltplasser, gode steder å sette ut kajakken, avstander mellom øyene og all mulig annen viktig informasjon:

Lars Verket
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Guide for Vest-Agder er utgitt, nå er han i gang med guide for Aust-Agder. Og kanskje blir det flere.

Enkelt friluftsliv

Lars brenner for det enkle friluftsliv. For turer der man ikke forurenser, ikke bråker, ikke forstyrrer verken folk eller dyr med sin framferd.

– Kajakken er ideell til slikt liv, sier han. Du er din egen motor, og lærer å bli ydmyk i forhold til naturkreftene.

Les: Gode råd til padleturen

Til nrknatur.no