Rødkløver, skogkløver og hvitkløver er kjent av de fleste.
VIKTIG: Den som er allergisk overfor peanøtter, bør ikke spise kløver - plantene er i slekt med hverandre.
Oppskrift:
- 1-2 never rødkløverblomster og noen blader (andre kløvertyper kan også brukes.
- 1 purre (eller liten løk)
- 1 hvitløkbåt
- 3 poteter
- 1 buljongterning
- 1,5 liter vann
- Smørklatt
- Brødskiver
- Gulost
- Revet parmesan
Plukk en god neve blomster og blader og skyll dem under springen, rist av vannet.
Hakk deretter en purre fint med en hvitløkbåt og la det surre i litt olje i en kjele.
Ha i kløver, tre poteter kuttet i terninger, fyll på 1,5 liter vann og la alt koke under lokk i 30 minutter.
Purér suppa eller bruk stavmikser rett i kjelen. La til slutt en smørklatt smelte i den varme suppa.
Hell en øse suppe over i smurt ildfast form med høye kanter, legg tynne brødskiver i, fordel skiver med gulost over brødet, deretter mer suppe og nye brødskiver med ost til alt er i formen.
Strø over parmesan og la suppa få 15 minutter i varm ovn før den serveres.
Dryss gjerne med friske kløverblomster.