Hissig stær ble «Årets naturfoto»

To kranglende fugler og fotografen deres stakk av med flest stemmer.

Hissig stær

ÅRETS NATURFOTO: På Jæren lader ikke bare stæren opp før trekket. De krangler litt også. Se bildet i riktig format under!

Foto: Tor Eirik Pollestad

Med ni sterke finalister i NRK.no sin naturfotokonkukurranse var kunne det bli jevnt løp da leserne skulle avgjøre hvem som stakk av med seieren.

Men Tor Eirik Pollestad sitt bilde ble en suveren vinner under publikumsavstemningen. Bildet «Hissig stær» som fikk hele 40 prosent av NRK.no-lesernes stemmer.

Stær
Foto: Tor Erik Pollestad

Fugl i søkeren

Hobbyfotografen fra Jæren tar mye naturbilder. Og på den kanten av landet betyr det fort at det er fugl som er i søkeren selv om man ikke er ornitolog.

– Tidlig i trekket samles staren på kysten her og bunkrer opp. Jeg har to bilder av denne situasjonen, det andre er litt skarpere, men komposisjonen på dette er best, sier Pollestad selv om fotografiet som nå er blitt «Årets naturfoto».

Vanskelig og vellykket bilde

Juryens fagdommer, naturfotograf Ole Jørgen Liodden, sa følgende om Pollestads bilde da det vant konkurransens høstrunde :

– Her er det kamp. Bildet er skarpt og uskarpt på en god måte som viser bevegelse. Veldig bra teknisk. Komposisjonen gir fin balanse i bildet og bakgrunnen harmonerer godt. Denne typen bilder kan være vanskelige å ta. Dette er et vellyket bilde.