Ingrid leder ny tur-reality på NRK

Ingrid Gjessing Linhave mener de blå ringene under øynene forsvant under innspillingen av et helt nytt familieprogram. – Det var så herlig å lage TV ute i naturen!

Ingrid Gjessing Linhave

PROGRAMLEDER: Ingrid Gjessing Linhave leder «Familieekspedisjonen» på NRK1 fra januar 2018.

Foto: NRK

– Til tross for lange dager ble jeg faktisk mer og mer opplagt. Jeg var kontortrynet som fikk roser i kinnene, forteller programlederen.

Hun har ledet Sommeråpent og Nitimen, og vært fast i Nytt på nytt-panelet. Nå går turen videre til et helt nytt familieprogram.

Tre vanlige familier skal gå tur i en måned og mestre utfordrende friluftsliv. «Familieekspedisjonen» starter 2. januar, og skal sendes to kvelder i uken i åtte uker.

– Dette er første gang jeg leder et slikt program, og innspillingen var en stor opplevelse. Det var utrolig spennende å følge læringskurven deres. Noen av dem hadde ikke hatt på en ryggsekk siden barneskolen, forteller hun.

– Angret nok noen ganger på at de ble med

Selv beskriver hun seg som et nokså erfarent friluftsmenneske. Men det var før denne månedslange innspillingen startet sommeren 2017.

Ingrid Gjessing Linhave

OVERRASKET: Ingrid Gjessing Linhave ble både opplagt og overrasket under innspillingen. – Jeg er sikker på at programmet vil inspirere familier over hele landet.

Foto: NRK

– Jeg innså at jeg har veldig mye sett og ugjort i norsk natur. Jeg ble skikkelig overrasket over hvor uendelig mange turmuligheter og turformer som finnes, sier hun.

Hver uke drar de tre familiene til et nytt område med nye temaer for turen, og nye konkurranser.

Familieekspedisjonen

KONKURRENTENE: – Det er utrolig stas at de har latt oss få bli så godt kjent med dem som vi blir i denne tv-serien, sier programleder Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: NRK

– Jeg tror seerne blir glade, inspirerte, rørte og ikke minst vil se at naturen er tilgjengelig for alle. Deltakerne gav alt og hadde stor glede av opplevelsene. Selvsagt ikke hver dag, noen ganger angret de nok på at de hadde meldt seg på, sier hun.

– Glemmer aldri hvordan barna støttet foreldrene

Det blir ikke bare bålkos og vakre solnedganger. Været var ikke det beste under innspillingen, og noen av oppgavene var så krevende at deltagerne måtte dypt ned i kjelleren og hente motivasjon.

– Jeg kommer aldri til å glemme hvordan foreldrene anstrengte seg for å ikke la egen frykt smitte over på barna, og hvordan barna var støttende overfor foreldrene, sier Gjessing Linhave.

De tre familiene som utfordres i serien er:

Trond Glommen (47), Benedikte Nilsen (45), Sander Matias Nilsen Flegstad (1

Familien Nilsen Glommen.

Foto: NRK
Familien Nilsen Glommen fra Arendal

 • Trond Glommen (47)
 • Benedikte Nilsen (45)
 • Sander Matias Nilsen Flegstad (17)
 • Sanne Marie Nilsen Glommen (10)

– Vi har ikke vært noe særlig på tur. Den lengste gåturen vi har gått sammen alle fire er vel rundt Tromøya, forteller pappa Trond.

Familien Azeem - Waqas Azeem (40), Saima Butt (40), Subhaan Azeem (12) og Rohail Azeem (10)

Familien Azeem.

Foto: NRK
Familien Azeem fra Lørenskog

 • Waqas Azeem (40)
 • Saima Butt (40)
 • Subhaan Azeem (12)
 • Rohail Azeem (10)

– Den følelsen jeg fikk da jeg var på leirskole, og gikk på toppturer, og lærte å lese kart og kompass, den følelsen ønsker jeg også at mine barn skal få, sier pappa Waqas.

Tore Lia (43), Charlott Hasfjord (43), Hanna Hasfjord-Lia (16) og Sebastian H

Familien Hasfjord Lia.

Foto: NRK
Familien Hasfjord Lia fra Oppegård

 • Tore Lia (43)
 • Charlott Hasfjord (43)
 • Hannah Hasfjord-Lia (16)
 • Sebastian Hasfjord-Lia (13)

– Når vi først er på tur tenker jeg at vi også kan lære litt. Så hvis jeg ser noen kongler eller noe, så kan jeg jo prøve å få barna til å bli litt interessert i det også da, sier mamma Charlott Hasfjord.