Husker du visa om blåbærturen? Her er video-versjonen!
Blåbær inneholder en rekke viktige
som beskytter cellene i kroppen vår. I tillegg er de jo fryktelig gode. Fyll opp fryseren, så har du frem neste sesong.Les også:
Blå oppskrifter
Bærsmoothie
- 80 g bjørnebær
- 50 g rips
- 50 g blåbær
- 50 g bringebær
- 5 dl yoghurt naturell
- 2 ss sukker
Kjør alt sammen i en blender, hurtigmikser eller smoothie-maker og pynt gjerne med friske bær og f.eks. frisk mynte. Server umiddelbart.
Bærmuffins
- 100 g smør
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 4 dl siktet hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ½ dl kefir eller kulturmelk
- 2 dl blåbær
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og tilsett vekselvis med melk.
Fordel røren og blåbær i muffinsformer og stek midt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Muffins smaker best nybakt.
Gin & Tonic med frosne bær
- 2,75 ss gin
- 3 ss frosne bær
- 1 dl tonic
- mynte
- is
Fyll opp glasset med 2/3 is. Hell i gin og legg i de frosne bærene. Hell i tonic og pynt gjerne med litt mynte.
Pannekaker med blåbær
- 4 egg
- 3 dl siktet hvetemel
- ½ ts salt
- 5 dl melk
- ca. 3 dl blåbær
- sukker etter smak
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Server med sukker og blåbær.
Klatremus liker også blåbær (video):