NRK Meny
Normal

EM i fluefiske: Bronse til Pål Andersen

Pål Andersen ledet etter lørdagens fiske, men da finregningen var avsluttet søndag kveld, manglet han noen få poeng for å gå helt til topps.

Pål Andersen havnet på tredjeplass under EM i fluefiske
Foto: (Arkiv)

Resultatmessig var dette noe av det beste Norge har gjort i et fluefiskemesterskap. I lagkonkurransen kom Norge II på 6. plass og Norge I på 8.plass. Individuelt er Pål Andersen sin tredjeplass den beste plasseringen noensinne. 

-Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men litt skuffa over at det ikke nådde helt opp når forskjellen var så liten, sier Pål Andersen. Han fisket en økt i Movatnet og en økt i Jølstra siste dagen.

EM i fluefiske foregikk i ulike elver og vann i Sunnfjord.  Fiskerne trekker fiskeplasser og roterer på plassene slik at det skal bli jevnest mulig til slutt.
-Det er veldig varierte forhold og du må beherske mange ulike teknikker for å vinne, sier Cato Vivelid Nilssen, kaptein på Norge II. -I tillegg blir fiskene mer og mer sky utover i mesterskapet. Broren hans på laget, Erlend Vivelid Nilssen fikk en tøff start i elva Jølstra på fredag.

NETT-TV: Erlend Vivelid Nilsen fikk en tøff start

Erlend Vivelid Nilssen fikk en tøff start i Jølstra

Erlend Vivelid Nilssen fisket seg opp etter en vanskelig start, og endte til slutt på 10. plass. Han ble med det nest beste nordmann.

-Lagene jobbet godt sammen og det norske andrelaget fikk flest fisk av alle i konkurransen, sier Cato Vivelid Nilssen. -Men det er et komplisert utregningssystem som skal gjøre det mest mulig rettferdig, og etter utregningen havnet vi på sjette plass. En plassering vi er veldig godt fornøyd med.

Komplette resultatlister:

EM LAGKONKURRANSE
EM INDIVIDUELT