skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Mario

Mario (Foto: J Records/Sony BMG)
Mario (Foto: J Records/Sony BMG)
Am. soul / R&B-vokalist, f. 1986, debuterte i 2002.

Publisert 06.04.2005 12:29.
Av Rune Johansen.

Mario Barrett ble født 27. august 1986 i Baltimore på den amerikanske østkysten. Lille Mario fikk tidlig et karaoke-anlegg av moren så han kunne holde på med det han likte best; å synge. Samtidig utviklet Mario stemmen og øre for harmonier. Blant de største heltene var Usher, Brian McKnight, Joe og Stevie Wonder.

J Records

Han deltok i flere talent-konkurranser, og på en av dem møtte Marios manager, Troy Patterson, en bekjent i J Records. Senere ble Mario introdusert til Clive Davis, sjefen i J Records. Davis er en bransjeveteran som tidligere blant annet har ?skapt? Alicia Keys.

I 2001 fikk Mario plass på soundtracket til Eddie Murphy-komedien ?Dr Dolittle 2?, der også Snoop Dogg og Alicia Keys bidro. Etter en fengslende opptreden på Clive Davis sitt Grammy Party i 2002, der Mario sang Stevie Wonders ?You And I?, mente sjefen at Mario var klar for å debutere i full skala.

Just A Friend

Debutsingelen ?Just A Friend 2002? var basert på rapperen Biz Markies hit ?Just A Friend? fra 1989. I juli 2002 ble 15-åringens album ?Mario? utgitt. Blant låtskrivere og produsenter på albumet var Alicia Keys som var svært imponert over Marios stemme og kalte ham sin ?lille mann?.

Albumet fikk middels kritikker i pressen. Passende nok beskrev tekstene tenåringsgreier og Marios vokal fikk mye skryt. Mange trakk paralleller til en annen amerikansk tenåringsstjerne, Usher, som debuterte i 1994.

Turning Point

På tampen av 2004 ble oppfølgeralbumet ?Turning Point? utgitt i USA. Settet var en oppsving både kvalitetsmessig og kommersiellt.

Førstesingelen ?Let Me Love You? toppet den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100. I mars gikk singelen til topps på de europeiske hitlistene for salg og radiospilling. NRK P3 A-listet singelen som debuterte på 9. plass på VG Lista Topp 20.

Album

Mario (J Records - 2002)
Turning Point (J Records - 2004)


Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no