skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

Michael Bublé

Michael Bublé (Foto: Warner)
Michael Bublé (Foto: Warner)
Canadisk jazz / pop-vokalist, f. 1975, debuterte i 2001.

Publisert 01.03.2005 15:41.
Av Rune Johansen.

Michael Bublé ble født 9. september 1975 i Burnaby i sør-vest Canada. Bestefaren var hans musikalske oppdrager og beste venn i oppveksten.

I motsetning til mange jevnaldrende begynte interessen for musikk med legendariske Mills Brothers og ble foret videre med store vokalister som Frank Sinatra og Ella Fitzgerald.

Bublé fulgte i inspirasjonskildenes musikalske spor og sang med flere band og show. Han vant den kanadiske talent-kåringen Canadian Youth Talent Search og ga ut flere plater på små selskap mens han fremdeles var i tenårene.

Gjennombrudd for bryllupssangeren

Gjennombruddet lot vente på seg og Bublé var blakk da han takket ja til å opptre på en forretningstilstelning. En av gjestene dro hjem med en av Bublés demo-CDer. Dagen etter ringte vedkommende tilbake og spurte om han ville synge i daværende kanadiske statsminister Brian Mulroney datters bryllup.

I bryllupet ble Bublé introdusert til den kanadiske superprodusenten David Foster (Chicago, The Corrs, Celine Dion, Josh Groban etc). Foster likte Bublé og tilbød platekontrakt på sitt eget selskap 143. Sammen med Humberto Gatica produserte Foster Bublés debut på et større selskap i 2001.

Pop hits fra 1900-tallet

”Michael Bublé” ble utgitt i 2003 og inneholdt hits fra hvert tiår siden 30-tallet; blant annet låter gjort kjent med Billie Holiday, Frank Sinatra, Peggy Lee, Paul Anka, Stevie Wonder, Queen, Bee Gees og George Michael.

Vokalisten forlot allikevel ikke formelen med lettere jazz-arrangement og fikk mye og stor skryt, selv om sang-prestasjonene kunne variere i kvalitet målt opp mot originalene. Albumet gjorde det skarpt på hit-listene i Canada, England og Australia, men erobret ikke USA.

Ved siden av musikken har Bublé gjort flere små filmroller, blant annet som karaoke-sanger i ”Duets” med Gwyneth Paltrow.

It's Time

Tidlig i 2005 kom oppfølgeralbumet ”It’s Time” som fulgte uttrykket presentert på forgjengeren, om enn noe tilnærmet pop. Det norske publikummet fikk mer kjennskap til crooneren via tv-reklame, Skavlan-besøk i ”Først og Sist” og NRK P1 som A-listet den eneste selvkomponerte melodien, ”Home”.

Album

Babulu (2001)
Dream (2002)
Michael Bublé (143/Warner - 2003)
Let It Snow (EP) (143/Warner - 2003)
Come Fly With Me (Live/DVD) (143/Warner - 2004)
It's Time (143/Warner - 2005)

Bakgrunn: Michael Bublé (01.03.2005)
Siste saker:

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no