skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre

MadCon

MadCon (Foto: AA Recordings)
MadCon (Foto: AA Recordings)
Norsk hip hop-duo, Yosef Wolde-Mariam ”Critical” f. 1978, Tshawe Baqwa ”Kapricon” f. 1980, dannet i 1992, debuterte i 2000.

Publisert 04.11.2004 12:56. Oppdatert 06.04.2005 14:12.
Critical og Kapricon møttes i 1992 hos en felles venn. Begge har afrikansk bakgrunn, Critical er født i Norge med foreldre fra Etiopia og Eritrea, mens Kapricon er født i Tyskland med foreldre fra Sør-Afrika. Kapricon vokste opp i Stavanger før familien flyttet til Oslo.

Mad Conference

Kjemien stemte umiddelbart mellom de to. Guttene dannet rappe- og dansegruppa Mad Conference (MadCon) som telte totalt fem stykker og ble omtalt i Aftenposten. Etter kort tid var det bare Critical og Kapricon igjen.

MadCons første opptreden på plate var som gjesterappere for den norske pop/hip hop-gruppa Flava To Da Bone i 1996. Sammen med gruppas produsent David Eriksen (Baba Nation etc) var de nære på å starte sin egen platekarriere allerede da.

Ifølge MadCon er de glade for at de ikke valgte veien som ”barnestjerner”. Etter gjesteopptredener på Nooras debutalbum i 1998 og Sonys rap-satsing Farell i 1999 ble år 2000 det neste vegskillet for MadCon.

God Forgive Me

Sammen med multigenre-produsenten Navid ”The Incredible” Gondal leverte duoen singelen ”God Forgive Me” for Virgin. Låta ble en hit på NRK P3 og inkludert på den sommerens Absolute Music-samling. Senere laget de ”O.C (Oslo City)” som ble brukt i den norske ungdomsfilmen ”Lime”.

I løpet av sommeren kom også singelen ”The Glamma Life” til The Glamma Life-prosjektet til produsenten The White Shadow. Medvirkende rappere var KleenCut og rap-kollektivet Alien Allies som bestod av Vinni (Paperboys) samt Critical og Kapricon.

Alien Allies

Platekontrakten med Virgin og produksjonsavtalen med The Incredible Navid Gondal førte til et ferdig innspilt album, men kun en utgitt singel i løpet av to år. Til slutt lurte MadCon seg ut av begge avtalene og dannet etter hvert AA Recordings med Vinni og manageren Petey Peters. Der skulle etter hvert den finske rapperen/produsenten Redrama og vokalisten Keith Cook også inngå.

Sommeren 2002 scoret Vinni og Paperboys en kjempehit med ”Barcelona” med rappe-hjelp av MadCon. MadCon bidro på ytterligere tre låter på albumet, blant annet live-favoritten ”It’s Paper”.

De neste årene var duoen titt og ofte på diverse mix-tapes og som gjesterappere til blant andre Diaz, Noora, Tommy Tee og svenske Ken Ring. Høsten 2003 gjorde MadCon snaut 40 jobber som oppvarmere for amerikanske Gang Starr på deres Europaturne.

Doo Wop

Sommeren 2004 debuterte MadCon på sitt eget plateselskap AA-Recordings med singelen ”Doo Wop”. Videoen viste duoen på en scene i en blanding av 30- og 50-talls kostymer og staffasje. ”Doo Wop” var en stor radio-hit på NRK P3s A-liste og nådde en 11. plass på VG Lista Topp 20.

Debutalbumet ”It’s All A MadCon” kom i salg 15. november. Det melodiøse settet fikk mye skryt i pressen og ble umiddelbart utropt til å høre hjemme blant de beste utgivelsene i norsk hip hops historie.

I februar 2005 vant MadCon Spellemann-pris for beste hip hop-plate i 2004.

Bakgrunn: MadCon (04.11.2004)
Siste saker:

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no