skilleHør MusikknyttskilleNotodden 2006skille_slutt
Musikk Artister 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Musikk > Artistar Sist oppdatert 16:10
Har du tips? Send mail til musikk@nrk.no

spacer
VELG ARTIST
A B C D E F G H I J K L M N O P
Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å Andre
Samleside: JANIS JOPLIN

Fant rockens hellige gral

50 timer med ukjente opptak fra en turne med legender som Janis Joplin, The Greatful Dead og The Band dukket plutselig opp i Canada. Nå har det blitt dokumentarfilm.

BAKGRUNN

Janis Joplin

Amerikansk blues-artist, f. 1943, d. 1970, debuterte i 1967. Janis Joplin regnes som tidenes største hvite blues-sangerinne. Hun ble funnet død av en overdose heroin i 1970.

Rocken går til filmen

Bob Dylans liv skal bli spillefilm, likeledes livsløpet til Johnny Cash og Jimi Hendrix. Og i filmen om Janis Joplin får Renée Zellweger hovedrollen.

Renee som Janis Joplin

Etter år med lobby-virksomhet får Renee Zellweger endelig drømmerollen. Hun skal spille Janis Joplin.

Janis skremte pøbel-kameler

To australske oldemødre på telttur skremte vekk en flokk hissige kameler ved å spille gamle Janis Joplin-plater på full guffe.

Janis i nytt lys

Joplin på auksjon

"Jeg skulle ønske jeg hadde fans som synes jeg er like bra som jeg selv" skrev Janis Joplin i et brev til sin daværende kjæreste Peter de Blanc i 1965, to år før hun slo gjennom på Monterey-festivalen. Nå er 64 av hennes kjærlighetsbrev til salgs på auksjon ved Swann Galleries i New York.
MER  [Musikk]

Fem plater du må ha

I lesbeland finnes det en del grunnleggende plateutgivelser som har bundet oss sammen på tvers av alder, interesser og bakgrunn. Tracy Chapmans skive fra 1988 er en av disse.
MER  [stereo]

moderne peer gynt

Janis og Peer

Janis Joplin, Jimi Hendrix og Sissel Kyrkjebø. Alle har til felles at de er "med" i den nye oppsetninga av Peer Gynt som har premiere på Trøndelag Teater lørdag 9.oktober. Teatersjef og instruktør Catrine Telle vil presentere en moderne Peer fra sekstitallet og fram til i dag.
MER  [Musikk]


Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no