Yvonne Wold vant kampvotering i SV

Yvonne Wold fra Rauma blir SV sin førstekandidat ved stortingsvalget i 2017 etter at hun vant kampvoteringa mot Line Karlsvik fra Kristiansund.

Ingrid Opedal og Yvonne Wold

Veteranen Ingrid Opedal (til venstre) gratulerer Yvonne Wold (til høyre).

Foto: Trond Vestre / NRK

Yvonne Wold som var nominasjonskomiteens førstevalg, vant med 24 mot 11 stemmer. Wold er i dag er SV sin eneste representant i fylkestinget i Møre og Romsdal.

– Føles godt

Karlsvik ble foreslått som motkandidat av lokallagene i Kristiansund og Molde, men nådde ikke opp under nominasjonsmøtet.

Anders Lindbeck ble valgt som andrekandidat med akklamasjon. Det skjedde etter at Kim Thoresen-Vestre fra Molde trakk sitt kandidatur.

Line Karlsvik var foreslått som tredjekandidat av nominasjonskomiteen, men hun trakk sitt kandidatur. Dermed ble det kampvotering om tredjeplassen. 17 år gamle Rikke Sørdahl fra Sunndal vant kampen med 27 mot 8 stemmer. Sørdahl fyller 18 år i januar neste år.

– Det føles veldig godt. Jeg ønsker å gjøre en skikkelig jobb for partiet, for fylket og for landet. Jeg er veldig klar og jeg får med meg et godt team, sier Yvonne Wold.

Ikke noe SV-fylke

Møre og Romsdal har aldri vært noe SV-fylke. SV har bare fire ganger fått inn en stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal. Det skjedde i 1973, 1989, 2001 og 2005.

De to siste gangene var det Bjørn Jakobsen fra Molde som kom inn på Stortinget. I 2005 kapret SV utjamningsmandatet.

I 2009 og 2013 var SV langt unna et mandat i Møre og Romsdal, og har ligget langt bak på meningsmålingene nå i høst.

– Folk ønsker et skifte

Men den nyvalgte førstekandidaten er klar til å kjempe om en plass på Stortingets Mørebenk.

– Det handler først og fremst om å være synlig nok. Vi har en politikk som folk vil ha. Jeg tror folk er klar for et skifte i politisk retning. Jeg tror folk ser at det ikke er skattekutt til de som har mest fra før som er løsninga. Nå må vi bruke pengene for å få til grønn omstilling, sier Yvonne Wold.