– Håper vi får sett han i dag

Trond Fredriksen har planen klar for hvordan AaFK skal slå Tromsø. Med i planene er den nysignerte midtstopperen, Vito Wormgoor.

Trond Fredriksen

Trond Fredriksen har planen klar og sier at Vito Wormgoor kan debutere mot Tromsø.

Foto: Sissel Brunstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Det vil være et revansjelystent Tromsø-lag som står på motsatt banehalvdel fredag kveld. Da tromsøværingene gjestet Ålesund og Color Line Stadion tidligere i sesongen stod det til slutt 6–0 på måltavlen. Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret hat trick og AaFK var klar til å klatre på tabellen.

Slik gikk det imidlertid ikke og AaFK befinner seg for øyeblikket nest nederst i eliteserien.

– Jo før vi tar tre poeng og jo oftere vi tar tre poeng, jo lettere vil tabellsituasjonen se ut etter hvert. Det er fokuset vårt fremover og vi skal gjøre alt vi kan for å ikke ende på en av de siste plassene som medfører nedrykk, sier en offensiv Trond Fredriksen.

Slik skal Tromsø beseires

I en ellers prestasjonsmessig svak sesong av AaFK, var hjemmekampen mot Tromsø den største oppturen. Siden storseieren i april har det bare blitt ytterligere to trepoengere, senest mot Lillestrøm i forrige serierunde.

AaFK-trener Fredriksen håper det er starten på en god trend og har planen klar for hvordan Tromsø skal beseires på nytt.

– Vi må ha gode avstander i og mellom ledd, som gjør at vi også denne kampen kan vinne flere dueller. Det er alltid viktig i fotball og det blir også viktig i dag. Vi må tørre å by på oss selv offensivt og bruke de ferdighetene vi har i laget, sier han.

Aalesund - Strømsgodset 2 - 1

Det kan bli mer jubel for AaFK fredag kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Wormgoor kan debutere

I starten av uka annonserte klubben signeringen av den nederlandske midtstopperen Vito Wormgoor.

Han startet karrieren i Ajax' anerkjente ungdomsakademi og har vært innom nederlandske toppklubber som De Graafschap og ADO Den Haag i sin profesjonelle karriere.

Wormgoor kan få debuten mot Tromsø fredag kveld.

– Vi får se om det blir fra start av eller om han kommer inn. Det er viktig for oss at han får kjenne litt på eliteserien og hva som venter han der. Jeg håper vi får sett han i dag, sier Fredriksen.

Med seier kan AaFK klatre to plasser før Stabæk og Vålerenga spiller sine kamper senere i helga.

Laster innhold, vennligst vent..