William (18) fikk drømmekonsert med KORK

18-åringen William Sander Kvalsund blir glad og motivert av klassisk musikk, og sier at til og med husarbeidet går unna med det på øret. Han ønsket seg «Våren» av Vivaldi under Ønskekonserten med KORK.

William Sander Kvalsund

William Sander Kvalsund fikk sitt ønske oppfylt. Lørdag kan du se Krigkastingsorkesteret spille «Våren» av Vivaldi.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Angelina solist KORK

SOLIST: Angelina Jordan synger med KORK.

Foto: Kari Nygård Tvilde/NRK

Kl. 19.55 lørdag kveld sendes «Ønskekonsert med KORK» på NRK1 og denne gangen er det 18 år gamle William Sander Kvalsund fra Ulsteinvik som har fått sitt ønske oppfylt.

Den unge mannen er brennende opptatt av klassisk musikk, og er selv aktiv musiker. Da NRK ringte for en prat med han skulle han akkurat til å spille orgel i sitt andre bryllup for dagen.

18-åringen ble ekstatisk da han først fikk beskjeden om at det var hans ønskekonsert som skulle spilles av Kringkastingsorkesteret.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg skrev til de, men regnet ikke med å bli valgt ut. Jeg har søkt flere ganger tidligere og regnet det som usannsynlig, men til slutt ble det meg. Det var en positiv overraskelse, forteller han.

  • Les Kvalsunds søknadstekst nederst i artikkelen.

– En stor happening

Heidi Gjermundsen Broch

TV-KONSERT: Solist Heidi Gjermundsen Broch opptrer med KORK.

Foto: Kari Nygard Tvilde

Av all klassisk musikk i verden, er Vivaldi favoritten til sunnmøringen. Lørdag kveld er det derfor «Våren» av den italienske komponisten som spilles.

– Det er kjempeflott musikk, den er så stemningsfull, mener Kvalsund.

Konserten som sendes på TV lørdag kveld ble spilt inn for en stund siden, og han gleder seg til å få oppleve den igjen på NRK1.

– Det var en fantastisk flott konsert og jeg har lenge drømt om å få oppleve Kringkastingsorkesteret live. Det var en virkelig stor happening. Konserten varte om lag en time og jeg ble tatt godt vare på av arrangøren, forteller Kvalsund.

Søknadsteksten

Kvalsund ønsket seg i utgangspunktet «Conserto Alla Rustico» av Vivaldi, men det er «Våren» som spilles på TV lørdag kveld.

«Grunnen til at jeg ønsker meg denne concertoen er på grunn av "drivet" i stykket, som vi sier på Nordvestlandet. Presto-delen av concertoen er preget av en helt spesiell komposisjonsteknikk fra barokken som heter moto perpetuo. Her er det snakk om fast takt og gjentakende, raske bevegelser i stemmene. Denne concertoen er livleg og lys, og gjenspeiler det fruktbare og rustikke Italia på akkurat den måten Vivaldi hadde tenkt. Jeg blir glad og motivert av dette stykket, og får rett og slett lyst til å hoppe opp og danse vals med kjæresten, som ikke er så glad i barokkmusikk. Spesielt Presto-delen gir meg lyst til å være effektiv og fremgangsrik i arbeidet mitt, som for eksempel når jeg støvsuger huset, noe som er drittkjedelig. Concerto Alla Rustica gjør husarbeid kjekt. For meg er dette stykket en viktig motivator, òg når det kommer til å tenke fremover mot vår og sommer. Jeg hørte concertoen for første gang i filmen "Marie Antoinette" frå 2006, der Presto ble spilt hver gang det var tid for den kongelige, morgenlige påkledningsseremonien til dauphinen. Sidan den gang har jeg selv arrangert og spilt stykket på pipeorgel.»

Du kan se programmet «Ønskekonsert med KORK» på NRK1, eller på nett-TV fra den 13. august 19.55.

Opplev folkets musikkønsker framført av Kringkastingsorkestret på nydelige Ingierstrand en sommerkveld. Engasjert vert på konserten er Atle Antonsen.