Wenche fra Surnadal er årets jordmor

Kommunejordmoren i Surnadal har fått flest stemmer: – Wenche kan få en ambulansetur der fødselen er i gang med 7 cm åpning til å føles som en lystig «roadtrip» med bestevenninna di.

Wenche Evensen Berg fra Surnadal er årets jordmor

Wenche Evensen Berg fra Surnadal roses for sin innsats for lokal fødselsomsorg.

Foto: Magne Lillegård

Ukemagasinet BAM, et spesialmagasin for nybakte foreldre som utgis av Egmont, har i samarbeid med Libero for 16. gang kåret Årets jordmor.

Engasjerte lesere har sendt inn forslag der de nominerer en jordmor som har betydd mye for dem.

– Jeg setter så utrolig stor pris på at brukerne er fornøyd med jobben jeg gjør. Det betyr alt som jordmor å få denne hedersprisen, sier Wenche Evensen Berg, som roses for sin innsats for lokal fødselsomsorg.

Kommunejordmor i Surnadal, Wenche Evensen Berg, har fulgt opp rundt 800 gravide kvinner.

– Lystig «roadtrip»

Wenche Evensen Berg fra Surnadal

– Det betyr alt som jordmor å få denne hedersprisen, sier Wenche Evensen Berg.

Noen sitater fra kvinnene som nominerte Wenche Evensen Berg, ifølge Egmont:

– Wenche er en særdeles varm, imøtekommende og omtenksom jordmor. Hun er kunnskapsrik, glødende engasjert og har et bankende hjerte for yrket sitt. (Eva Stivold)

– Wenche kan få en ambulansetur der fødselen er i gang med 7 cm åpning til å føles som en lystig «roadtrip» med bestevenninna di. (Gunnhild V. Bøe)

– Jeg hadde et utrolig tungt svangerskap der jeg stort sett lå til sengs. Jeg tror at dersom jeg ikke hadde hatt Wenche å gå til, hadde jeg blitt deprimert. Hun fikk meg til å se forbi smertene og kvalmen og heller fokusere på det lille nurket i magen. (Vilde S. Skei)

Reisestipend

Berg setter stor pris på tilbakemeldingene og sier at som kommunejordmor får hun tid til de gravide.

– Surnadal kommune prioriterer å ha jordmor i 100 prosent stilling og det betyr at jeg kan ta meg tid til hver enkelt gravide kvinne og møte deres behov. De får en helt spesiell tillit til jordmoren, noe som gir dem trygghet, sier Wenche Evensen Berg.

Både ambulansefødsler og uplanlagte hjemmefødsler er en del av hverdagen til Berg. Nærmeste fødeavdeling er på St. Olavs Hospital i Trondheim, 12 mil unna.

– Det er et veldig uforutsigbart yrke og vi vet aldri hvordan arbeidshverdagen blir, men det må vi takle, sier Berg.

I går mottok hun prisen på 10.000 kroner i reisestipend, og Berg vet hvor hun skal dra.

– Turen går til Rhodos!