Warholm vil vise muskler i Rio

Karsten Warholm tar nye steg på 400 meter hekk for hvert løp han deltar i. Med tre ferske NM-gull i bagasjen, håper 20-åringen å overraske under Rio-OL.

Karsten Warholm

GULLGUTT: Karsten Warholm er klar til å vise seg frem under OL i Rio. Sunnmøringen håper å dra nytte av den elektriske stemningen på stadion i Brasil.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Karsten Warholm

SEIER: Også på stafett ble det gull til Warholm og hans Dimna IL under helgas NM.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Egentlig kan jeg ikke mer om 400 meter hekk enn folk flest, hevder Karsten Warholm, som er OL-klar på distansen.

Under helgas NM tok sunnmøringen tre gull, og ble i tillegg tildelt kongepokalen for andre år på rad. Til tross for at vinnertiden på 400 meter under NM var god nok til ny mesterkskapsrekord, ble den først ikke godkjent på grunn av en feil med tidtakersystemet. Mandag opplyser imidlertid Norges Friidrettsforbund at Warholm får rekorden likevel.

Det er ikke lenge siden Warholm begynte å konkurrere på 400 meter hekk, men han føler at formen er i rute før OL som settes igang førstkommende fredag.

– Ja, jeg er det. Kroppen kjennes bra og humøret er på topp, og ting begynner å sitte som de skal. Jeg har en veldig fin flyt, og treffer veldig godt på hekkene, forteller han.

Er du den som skal overraske og komme til en OL-finale?

– Du vil ha meg til å si at jeg er en «dark horse», du, ler 20-åringen.

Vil dra nytte av OL-stemningen

Karsten Warholm

TOMMEL OPP: Det meste stemmer for OL-klare Karsten Warholm om dagen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Warholm har tatt nye steg på distansen omtrent for hvert løp han har sprunget og imponerte stort da han sikret EM-finale og OL-billett med ny norsk rekord på 400 meter hekk i starten av juli.

I EM-finalen ble det 6. plass, og det er få som forventer at unggutten skal oppnå lignende resultater i OL. Warholm håper likevel å overraske.

– Alle har jo et mål om det, men hvem som lykkes vil tiden vise. Jo mer tid jeg får på 400-meter hekk, jo bedre blir jeg. Når jeg kommer inn på stadion og føler den stemningen, er det nok mange ting som kan føre til en bedre og dårligere prestasjon. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at det skal slå ut bra, sier han.

Warholm har tidligere beskrevet 400 meter hekk som et sidesprang fra satsingen mot å bli verdens meste tikjemper, og er ingen tradisjonell utøver i så måte. Og heller ikke på OL-distansen gjør han ting etter boken.

– Jeg kjører 13 steg frem til hekk nummer åtte, også bytter jeg til 15. En litt utradisjonell metode, men det fungerer for meg tydeligvis, sier han.

– Semifinale er realistisk

Ronny Nilsen

Sportssjef Ronny Nilsen har troen på gode prestasjoner fra Karsten Warholm under Rio-OL.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I alt tar Norge med seg 15 friidretsdeltakere til OL. Det er høyeste antall siden Helsingfors-OL i 1952.

Sportssjef Ronny Nilsen er spent på hva Warholm kan prestere på den aller største scenen.

– Karsten er nå blant norsk friidretts mest spennende utøvere. Han har hatt en kjempespennende sesong og mange gode resultater, sier Nilsen til NTB.

– Han må ta det løp for løp. En semifinale er realistisk, så får vi ta det derfra, mener sportssjefen om friidrettstalentets OL-sjanser.