Warholm dominerte i ungdomsmesterskapet

Karsten Warholm fra Dimna tok hjem den ene gullmedaljen etter den andre under ungdomsmesterskapet i friidrett i Haugesund i helga.

Karsten Warholm

Karsten Warholm tok seks seire under ungdomsmesterskapet i frigiret. Her vinner han lengdekonkurransen.

Foto: Thore-Erik Thoresen
Trond Vestre
Journalist

Til slutt sto stortalentet igjen med seks gullmedaljer i klassen G18/19 – tre av dem tok han på fredag, en seier lørdag og så avsluttet med seier på 200 meter og i høyde søndag.

Gullet på 200 meter søndag tok han etter å ha løpt inn til 21.82 med klar margin til andremann på distansen. Høydekonkurransen ble vunnet med resultatet 1.98, også det med klar margin.

Dermed fortsetter Karsten Warholm å imponere i en sesong som på mange måter har vært et gjennombrudd for ham.

Gulldryss på flere

Men også Toralv Opsal fra Ålesund har forsynt seg grovt fra medaljefatet under ungdomsmesterskapet i Haugesund. Opsal vant til sammen tre øvelser i klassen G16 – to av dem på fredag. Søndag fulgte han opp med seier i lengde og bronse på 200 meter.

Sprinteren Alice Ulla Berg vant fredag 100 meteren i klassen J17. Søndag doblet hun med seier på 200 meter.

Det ble også et jevnt dryss av sølv- og bronsemedaljer til utøverne fra Møre og Romsdal under ungdomsmesterskapet i Haugesund.

Søndag tok Herman Aurdal fra Sykkylven sølv i kule i klassen G15. Dagen før vant han sleggekonkurransen. Nicolas Roppen Martens fra Dimna vant søndag bronsemedaljen på 200 meter i klassen G17.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.