NRK Meny

Warholm dominerte i ungdomsmesterskapet

Karsten Warholm fra Dimna tok hjem den ene gullmedaljen etter den andre under ungdomsmesterskapet i friidrett i Haugesund i helga.

Karsten Warholm

Karsten Warholm tok seks seire under ungdomsmesterskapet i frigiret. Her vinner han lengdekonkurransen.

Foto: Thore-Erik Thoresen
Trond Vestre
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Til slutt sto stortalentet igjen med seks gullmedaljer i klassen G18/19 – tre av dem tok han på fredag, en seier lørdag og så avsluttet med seier på 200 meter og i høyde søndag.

Gullet på 200 meter søndag tok han etter å ha løpt inn til 21.82 med klar margin til andremann på distansen. Høydekonkurransen ble vunnet med resultatet 1.98, også det med klar margin.

Dermed fortsetter Karsten Warholm å imponere i en sesong som på mange måter har vært et gjennombrudd for ham.

Gulldryss på flere

Men også Toralv Opsal fra Ålesund har forsynt seg grovt fra medaljefatet under ungdomsmesterskapet i Haugesund. Opsal vant til sammen tre øvelser i klassen G16 – to av dem på fredag. Søndag fulgte han opp med seier i lengde og bronse på 200 meter.

Sprinteren Alice Ulla Berg vant fredag 100 meteren i klassen J17. Søndag doblet hun med seier på 200 meter.

Det ble også et jevnt dryss av sølv- og bronsemedaljer til utøverne fra Møre og Romsdal under ungdomsmesterskapet i Haugesund.

Søndag tok Herman Aurdal fra Sykkylven sølv i kule i klassen G15. Dagen før vant han sleggekonkurransen. Nicolas Roppen Martens fra Dimna vant søndag bronsemedaljen på 200 meter i klassen G17.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.