Vurderer siktelse

Politiet vurderer å sikte en 18 år gammel kvinne for falsk forklaring fordi hun meldte at hun var overfalt i Ålesund sentrum.

Endre Flatvad, Ålesund politistasjon

Endre Flatvad, politistasjonssjef i Ålesund.

Foto: NRK / NRK

I avhør har det kommet fram at hun snakket usant. Politiet ser alvorlig på at dette skjer, samtidig med at de etterforsker flere andre overfall og voldtekter i byen siste tiden.

- Det kommer meldinger som ikke er korrekte. Og som endrer seg underveis. Og det er klart, i den situasjonen vi har hatt de siste 14 dagene, har dette betydning, sier politistasjonssjef Endre Flatvad.

Les også:

Stjeler ressurser

- Vanskeliggjør dette etterforskningen med tanke på de andre sakene dere jobber med?

- Ja, fordi vi må sette ressurser inn på dette. Vi tar alle saker alvorlig og etterforsker alle saker bredt. Heldigvis er vi i mål med dette nå, og legger det til side.

- Hvilke reaksjoner kan kvinnen vente seg?

- Det vet vi ikke. Det får vi se på nå i ettertid, sier Flatvad.

Men bekrefter at siktelse kan være et utfall.

Les også:

Løy i avhør

Politiet meldte i dag i en pressemelding at kvinnens forklaring er falsk.

- Politiets etterforskning blant annet gjennom avhør, har avdekket at det ikke har skjedd et nytt overfall, het det i en pressemeldingen.

Overfallet skulle ha skjedd i Kongens gate i Ålesund da hun var på vei til jobb natt til lørdag. Det hadde i så fall vært det sjette i rekken av overfall, forsøk på voldtekt og fullbyrdet voldtekt i Ålesund sentrum på vel et halvt år.