Hopp til innhold

VIDEO: Dette er situasjonen som gav Michael Barrantes rødt kort

MOLDE/REKNESBANEN (NRK.no): I sluttminuttene av cupkampen mellom Træff og Aalesund fikk AaFK-spiller Michael Barrantes rødt kort. Nå studerer AaFK situasjonen.

Michael Barrantes fikk rødt kort i cupkampen mot Træff

Her får Michael Barrantes det røde kortet. Dommeren mente han så et spark. Barrantes med flere stilte seg uforstående til dette. Her kan du se hele situasjonen.

Til Sunnmørsposten sier trener Jan Jönsson at han vil gjennomgå situasjonen sammen med Michael Barrantes for at klubben skal komme med sin egen versjon av situasjonen. Denne skal sendes over til Norges Fotballforbund.

I sluttminuttene av cupkampen mellom Træff og Aalesund fikk AaFK-spiller Michael Barrantes rødt kort. Nå studerer AaFK situasjonen.

Se alle målene fra kampen Træff-AaFK.

I den øverste videoen kan du se situasjonen:

Ballen kommer i retning to Træff-spillere og Barrantes. I det ballen faller ned i denne gruppen av tre spillere, strekker Barrantes frem en fot. Det er vanskelig å se om foten berører Træff-spilleren.

Dommeren blåser i fløyta, kommer springende til. Barrantes og den nærmeste Træff-spilleren ser spørrende på hverandre. Deretter bøyer Træffspilleren seg ned og ordner litt på skoen og strømpa si.

Dommeren oppfatter situasjonen mest sannsynlig som et spark, og gir det røde kortet til Barrantes.

Jan Jønsson

Jan Jönsson var godt fornøyd med AaFK i går. Nå studerer han situasjonen som gav Michael Barrantes rødt kort.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Jeg så ikke situasjonen så godt. Men det så veldig uskyldig ut. Om der var noe spark så var det nesten ingen kraft i det. Dommeren mente at han måtte ta ham av banen. Men også Træff-spillere sier at dette så strengt ut. Om der var et spark så er dette noe jeg ikke kan forsvare, sier trener Jan Jönsson til NRK. Mest sannsynlig var det en hekting der dommeren kunne ha nøyd seg med et gult kort, legger han til.

Aalesund vartet opp med mye finspill og en rekke angrep. Men man måtte vente helt til andre omgang før sjansene ble omsatt i mål. Også Træff hadde en rekke sjanser.

Etter pause løsnet det for Aalesund, som til slutt vant kampen 3–0.

Jeg er ganske fornøyd med innsatsen, spesielt med de første 35 minuttene i første omgang. Men vi ble litt utålmodige mot slutten av første omgang. Vi hadde kontroll gjennom mesteparten av kampen, og vi fikk en «behagelig» seier, sier Aalesunds-treneren.

Det er jubileumsår for Aalesund. Og cupen har høy prioritet i jubileumsåret.

Ja, og spillerne viser at vi tar cupen på alvor. De hadde med seg skjerpetheten fra Haugesundkampen. Cupen står høyt for oss.

– Hva gledet deg aller mest i dag?

Jeg bruker ikke å fremheve enkeltspillere. Men Henrik Bjørdal var bra i dag. Han var et stadig uromoment for Træff-spillerne. Det var svært gledelig, sier Jönsson.