NRK Meny
Normal

Vurderer å flytte RS Idar Ulstein

Boforholdene til mannskapet kommer til å bli avgjørende for om RS Idar Ulstein blir plassert i Fosnavåg eller Ulsteinvik. For øyeblikket leder Ulsteinvik løpet.

Redningsskøyta Idar Ulstein

REDNINGSSKØYTE: RS Idar Ulstein kan bli plassert i Ulsteinvik i stedet for i Fosnavåg.

Foto: Arne Flatin / NRK

Vestlandsnytt skrev tirsdag at Redningsselskapet vurderer å stasjonere den nye redningsskøyta, RS Idar Ulstein, i Ulsteinvik i stedet for i Fosnavåg, hvor den tradisjonelt har vært plassert.

Flere har vært kritiske til den mulige omlokaliseringen, og har blant annet begrunnet det med at responstiden fra Ulsteinvik vil være lenger. Det avviser flåtesjef i Redningsselskapet, Webjørn Knudsen.

– Mange er opptatt av utrykningen til Stadlandet, hvor alvorlige hendelser kan skje. Idar Ulstein vil bruke 18 minutter kortere tid fra Ulsteinvik, enn det Emmy Dyvi gjør fra Fosnavåg i dag. Slik sett er beredskapen ivaretatt uansett hvor båten ligger, sier han.

– Mannskapet på Idar Ulstein mener de kan ivareta en like god beredskap uansett hvor de ligger, legger Knudsen til.

Avgjørselse i desember

Saken skal opp i Herøy formannskap senere tirsdag, og Knudsen sier at det ikke nødvendigvis bare vil være fordeler om man velger å flytte redningsskøyten.

– Ulempen med å ligge i Ulsteinvik er at det er større fiskeriaktivitet i Fosnavågen. Det vil si at det kan bli flere turer mellom de to plassene, da fiskeflåten bruker oss til dykking og andre tjenester, sier han.

Webjørn Knudsen i Redningsselskapet sier at ingenting er avgjort i saken, men at de håper å nå en avgjørelse tidlig i desember.

Boforhold kommer til å avgjøre

Flere faktorer blir vurdert når man skal velge tilholdssted for redningsskøyta, men ifølge Knudsen er det boforholdene til mannskapet som kommer til å avgjøre denne gangen.

For øyeblikket er Ulsteinvik i førersetet.

– Foreløpig har vi fått fire tilbud fra aktører i Ulsteinvik, mens det for øyeblikket er hotell som er alternativet i Fosnavåg. Det blir for dyrt i lengden. Men vi vil gi Fosnavåg en sjanse til å komme med et tilbud, så ingenting er avgjort, sier Knudsen.