NRK Meny
Normal

– Helt naturlig å engasjere seg

Espen Breivik fra Volda ble søndag valgt til ny leder for ungdomsorganisasjonen Røde Kors Ungdom.

Espen Breivik

Espen Breivik (22) fra Volda ble søndag valgt til ny leder for Røde Kors Ungdom.

Foto: Røde Kors Ungdom

Denne helgen er tillitsvalgte fra hele landet samlet til Sentral Ungdomskonferanse på Tjøme i Vestfold. Søndag ble 22 år gamle Espen Breivik valgt til ny leder for underorganisasjonen til Norges Røde Kors.

– Det er absolutt en stor ære. Jeg er veldig glad for den tilliten jeg har fått fra våre tillitsvalgte i hele landet, sier han til NRK.

Espen har vært aktiv i Røde Kors Ungdom i Volda siden han var 14 år og har vært leder for lokallaget fra 2008 til 2011. I Volda drev lokallaget aktivitet for unge på det lokale asylmottaket, og helsearbeid rettet spesielt mot russen hvert år.

I 2011 ble Breivik valgt inn i ungdomsorganisasjonens sentrale styre, Røde Kors Ungdoms landsråd. Her har han arbeidet med migrasjonsspørsmål og inkludering, i tillegg til distriktsoppfølging, opplæring og demokrati det siste året, som organisatorisk nestleder.

– Viktig å støtte lokallagene

Røde Kors Ungdom har 60 aktive lokallag og den nye lederen er opptatt av den lokale humanitære aktiviteten og har utvikling av lokallag i Røde Kors Ungdom som sin store hjertesak.

– Aktiviteten i Røde Kors og i Røde Kors Ungdom skjer lokalt, og det blir viktig for meg som leder å støtte lokallagene slik jeg også fikk støtte da jeg var ung frivillig i Volda, smiler Espen. Det som virkelig skiller vår organisasjon fra mange andre, er at når vi ser noe som må gjøres så setter vi selv i gang og gjør en innsats for andre, denne innsatsen skjer først og fremst i våre lokallag, sier han.

– Må bry oss om flokken vår

For 23-åringen er han helt klar på hvorfor det er så viktig å engasjere seg i Røde Kors.

– Det er en helt naturlig del av det å være menneske å bry seg om flokken sin, altså andre medmennesker. Så da er det bra at man i slike fellesskap som det Røde Kors Ungdom er, får jobbet mot felles humanitære mål.

– Alle har rett på verdighet og hjelp når det trengs. Det er viktig for meg å jobbe for, sier han.