NRK Meny

Vitne så avdøde søndag morgen

Mats Karlsen Amundsgård skal ha vært ved en privatbolig klokka 06.00 søndag. Politiet vil ha kontakt med folk som kan ha sett 22-åringen etter det.

åsted moldeelva

22 år gamle Mats Karlsen Amundsgård ble funnet i Moldelielva søndag. Siste sikre observasjon av han skal ha vært klokka 06.00 samme dag.

Foto: Erik Hattrem

Artikkelen er flere år gammel.

Den 22 år gamle fotballspilleren ble funnet død i Moldeelva søndag klokka 12.16 og politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Det betyr at han kan være utsett for en kriminell handling, men politiet utelukker heller ikke ulykke eller selvdrap.

Det har meldt seg en rekke vitner som har observert avdøde, og politiet mener at siste sikre observasjon av avdøde var ved en privat bolig i Solbakken. Det betyr at observasjoner i nærheten av funnstedet tidligere på kvelden er mindre relevant for etterforskningen.

Ber om hjelp fra publikum

Politiet er særlig interessert i å snakke med alle som kan ha vært i kontakt med Mats Karlsen Amundsgård eller har observasjoner av 22-åringen etter søndag klokka 06.00.

Politiet ønsker også kontakt med alle som var i området fra Granlia/Langmyra skole og vestover mot Moldeelva fra klokka 06.00 søndag til klokka 12.16.

– Vi i politiet avgjør om informasjonen er relevant, sier politioverbetjent Kjell O. Moen.

Vet ikke dødsårsaken

Lørdag hadde Amundsgård vært på bortekamp mot Drøbak/Frogn sammen med lagkameratene. Flyet med spillerne var tilbake i Molde rundt klokka 20.00 lørdag kveld.

– Vi har ingen formening på nåværende tidspunkt om hva som har skjedd, og siden vi ikke vet dødsårsaken, må vi fortsatt holde alle muligheter åpne. Det er også derfor vi anser dette som et mistenkelig dødsfall, sier Moen til NRK.

Den avdøde skal obduseres ved St. Olavs Hospital i Trondheim tirsdag.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.