NRK Meny
Normal

Villig til å gi slipp på bynavnet

– Nordmøre kommune er et spennende navn, sier kristiansundsordføreren. Han er villig til å gi slipp på navnet Kristiansund til fordel for Nordmøre kommune i fremtida.

Per Kristian Øyen

Ordfører i Kristiansund Per Kristian Øyen ønsker en størst mulig kommune på Nordmøre.

Foto: Roar Halten / NRK

Hvordan det nye nordmørskartet bør tegnes er et spørsmål var den store diskusjonen torsdag på et folkemøte om kommunereformen i Kristiansund. Kristiansundsordfører Per Kristian Øyen (Ap) tror Nordmørskommunen kan bli et sted mellom fire og sju kommuner.

– Sju kommuner ser jeg for meg kan være en robust kommune. Mellom fire og sju tenker jeg er greit, og da er det kanskje en eller to som gjør noe annet sier Øyen.

Ønsker stor kommune

Ordføreren tenker da på disse kommunen, sier han: Averøy, Gjemnes, Tingvoll, Halsa, Aure, Smøla og Kristiansund.

I Sunndal er meldingen er soleklar fra innbyggerne. I forbindelse med kommunereformen svarte innbyggerne i Sunndal denne måneden på spørreundersøkelse der det kom frem at flertallet i Sunndal er imot kommunesammenslåing.

Kaibakken i Kristiansund

Kristiansund sentrum.

– Størst mulig Nordmøre er et ønske, sier Øyen.

– Kan det være Nordmøre kommune? Og at man da gir slipp på Kristiansund?

– Ja, det er ikke en diskusjon som er tatt ennå. Nordmøre kommune er et spennende navn.

Per Ove Løkvik var en av dem som deltok på gårsdagens møte og som er enig med ordføreren. Han mener kommunene må bli store og ser for seg at alle kommunen på Nordmøre blir til en. Han er også åpen for et samarbeid med trønderne.

22 av Nordmøres mektigste næringslivsledere har tidligere sagt de står samlet om å gjøre Nordmøre til en del av Trøndelag.