Vil Smøla gjenta suksessen?

I fjorårets Klassequiz vant Smøla ungdomsskole fylkesfinalen i Møre og Romsdal. I dag skal de igjen kjempe for å ta flest mulig poeng i Klassequizen.

Rune L. Fagerheim, Åse kristin Hopen og Rikard Reitan

Tiendeklassingene Rune L. Fagerheim, Åse Kristin Hopen og Rikard Reitan fra Smøla er klare for å gi maks i Klassequizen.

Foto: Smøla ungdomsskole

Sju lag har alt vært i ilden, men ingen av lagene har enda fått full pott. I ettermiddag er det Smøla ungdomsskole sin tur og det store spørsmålet er om de nå vil gjenta suksessen fra i fjor.

Deltagerne Rune Fagerheim, Åse Kristin Hopen og Rikard Reitan er klare for å gjøre sitt beste i ettermiddagens konkurranse.

Varierte spesialiteter

Tiendeklassingene har sine favorittemner før dagens konkurranse. For å gjøre det best mulig håper Reitan at de slipper spørsmål om matematikk. Men skulle de få nettopp den kategorien er lagkamerat Hopen klar for å vise frem matematikkunnskapene.

Hun sitter i ungdomsrådet og liker ellers å lese. Når Fagerheim har tid til overs bruker han den helst til fotball og skyting. Reitan tar seg også gjerne en runde på fotballbanen men når han vil slappe helt av spiller han helst dataspill.

Vil bli lærer

Uavhengig av dagens utfall i konkurranse kan lærerne på Smøla ungdomsskole være stolte over at Fagerheim ønsker å jobbe som lærer når han er ferdig med studiene. Reitan på sin side er ikke helt sikker på hva han ønsker å jobbe med når han blir eldre. Men har en teori om hva som kunne ha vært behagelige fremtidsutsikter.

– Nei, jeg vet ikke helt, men kunne godt vært millionær, sier han.

Hvordan deltagerne fra Smøla gjør det i dagens quiz får du vite i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal klokken 15:30.

Slik har deltagerne over hele landet gjort det hittil:

(Klikk på kartet for mer informasjon)

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Klassequizen - Landsoversikt» i nytt vindu