NRK Meny
Normal

Vil lokke ferierende med fast jobb

I Rauma vil de fange oppmerksomheten til ferierende og andre fra fylket, og friste de med fast jobb i romsdalskommunen.

Trollstigen

RAUMA: Utsikt fra Trollstigen i retning Åndalsnes. Rauma kommune vil lokke flere til å bo og jobbe der.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

Ane Marte Hammerø

PROSJEKTLEDER: Ane Marte Hammerø håper mange vil søke jobb i Rauma kommune fremover.

Foto: Anton Kristensen

Rauma kommune ønsker å bli en attraktiv plass å bo og jobbe, og da utviklingsselskapet Nordveggen fant ut at det var mange ledige stillinger i kommunen, hev de seg rundt og lagde en annonse.

Målet å nå så mange som mulig av dem som er hjemme på påskeferie, og andre interesserte i resten av fylkets kommuner.

– Det er femte gangen vi kjører en slik felles stillingskampanje der vi lyser ut alle ledige jobber i Rauma samtidig og vi har nå 50 ledige stillinger og en haug med sommerjobber, forteller prosjektleder, Ane Marte Hammerø.

Tidligere denne uka ble det klart at det senere i år vil komme mange ledige stillinger hos ElementPartner, som bygger ny fabrikk på Åndalsnes.

Vil tiltrekke seg andre fra fylket

Tidligere år har de fått god respons på annonseringskampanjen, og blant annet flyttet et par hjem til Rauma, da de fant ut at begge kunne få seg jobb der.

Også arbeidsgiverne er fornøyd og sier at flere kompetente søkere blir oppmerksom på stillingene når de annonseres på denne måten.

– Vi ser at det er økt arbeidsledighet i andre deler av fylket, så vi håper at folk som sliter med å få seg jobb på Nordmøre eller Sunnmøre, kan se på Rauma som en attraktiv bo- og arbeidsregion, forteller Hammerø.