Vil konkurrere med Bergen

- Tenk om Møre og Romsdal kan få en større pepperkakeby enn Bergen, sier Hans Jørgen Sevaldsen i By'n oss Kristiansund. Se bildegalleri.

Pepperkakeby i Kristiansund 2
Foto: Håvard Nyeggen Løberg

By'n oss jobber for å få flere til å flytte til Kristiansund, og "pepperkakebyen Kristiansund" er et prosjekt i regi av de.

Se bildegalleri av pepperkakebyen i Kristiansund, og døm selv.

- Vil skjelve i knærne

Kristiansund har nå blitt gjenskapt i pepperkaker. Ålesund har også sin egen pepperkakeby, og nå foreslår Sevaldsen at Møre og Romsdal sammen kan ta opp konkurransen med Bergen.

- Folk i Bergen ville skjelve i knærne om de så pepperkakebyen vi har, skriver bypatrioten i en e-post til NRK.

Når NRK ringer han er han imidlertid litt mer forsiktig i sine uttalelser.

- Bergen har holdt på i 20 år, mens vi begynte for fire år sidan. Men vi ønsker å skape trivsel, og bidra til humanitær hjelp. Men om vi blir størst i Noreg vet jeg ikke, sier Sevaldsen.

By'n oss vil gi pengene som kommer inn til SOS Barnebyer.

Kopi av byen

Det er fjerde året på rad at gode hjelpere på skoler, barnehager og frivillige har bygd opp pepperkakehusene i Kristiansund.

- Det er lagd som en tro kopi av byen, med kjente signalbygg som Varden, Festiviteten, rådhuset og andre bygg, sier Sevaldsen.

- Meningen er at folk skal kjenne seg igjen i byen og si at dette er Kristiansund.

Kristiansund er delt inn i Kirkelandet, Nordlandet, Innlandet og Gomalandet, og dette er også gjenskapt i pepperkakebyen. Privatpersoner har også levert inn hus, for at det skal bli en fullkommen by.

Les også: