Hopp til innhold

Høie vil ikke blande seg inn i lokalisering for nytt sykehus

Den nye helseministeren vil ikkje blande seg inn i debatten om lokalisering av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Bent Høie
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mange er blitt utålmodig av å vente på nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal. Men helseminister Bent Høie kan ikke si noe om når det kan bli bygging, eller om regjeringen går inn med ekstra penger til nytt sykehus. Han mener mye av forsinkelsen for det nye sykehuset ikke bare er knyttet til finansiering, men også at politikerne har blandet seg for mye i prosessen.

– Det er kommet, etter min oppfatning, politisk innblanding underveis i prosessen, som har satt den tilbake til null. Det er jeg veldig opptatt av at den nye regjeringen ikke skal gjøre. Vi skal gjøre det vi kan gjøre for at det ikke kommer nye ting som forsinker denne prosessen, sier Høie.

– Gjenstår mye planlegging

– Hva må til for å få fortgang i prosessen?

– Det er først og fremst at man holder seg veldig nøye til de kriteriene og planen som er lagt for hvordan denne typen store investeringen skal gjennomføres. Så det at en lokalt bygger opp om denne prosessen som er i gang, er det viktigste bidraget til at dette ikke forsinkes, sier han.

Høie sier at det uansett gjenstår mye planlegging før en kan begynne å se på finansieringen av nytt sykehus.

– I vår regjeringsplattform har vi sagt at vi åpner for andre utbyggingsformer, og skal jobbe med det. Men det er ikke det som nå er spørsmålet knyttet til fremdriften i denne saken, fordi det gjenstår en god del av rent planleggingsarbeid i forhold til dette sykehuset, sier Høie.