Vil ikke ha noe med partiet å gjøre

Andrekandidaten til partiet Demokratene i Kristiansund, Karim Moufadil vil ikke ha noe med partiet å gjøre etter at ordførarkandidaten Håvar Krane er under etterforsking av politiet.

I forrige uke presenterte TV2 et opptak der Krane sier at han vil drepe navngitte medlemmer av Regjeringen. Moufadil sier han ble tiltrukket av navnet til partiet da han melde seg inn.

- Navnet Demokratene hørtes bra ut, for det var det samme som demokrati, sier Moufadil.

Tar selvkritikk

Fransk-norske Karim Moufadil kom i snakk med Krane for et halvt års tid siden. De snakket blant annet om forholdene i Kristiansund.

Nå står Moufadil på andreplass på lista til Demokratene. Det vil han ikke lenger. Nå tar han selvkritikk for å ikke ha skaffet seg rede på hva partiet egentlig står for.

- Ærlig talt så er det litt min feil at jeg ikke leste programmet fordi jeg hadde mange andre ting å gjøre. Men når jeg hørte hva som skjedde i ettertid ble jeg så forbannet at jeg kastet alt sammen i søppelet, sier Moufadil.

Vil trekke seg

Moufadil har sendt en e-post til Krane om å bli fjerna fra valglista, men det har han ikke anledning til så lenge lista er godkjent. Han kan be folk om å stryke seg eller erklære seg uavhengig hvis han blir valgt. Moufadil føler seg lurt.

- Jeg følte meg lurt etter det han har sagt. Jeg visste ingenting om det før jeg så det på tv. Jeg sa til han at jeg var ferdig med både han og partiet, sier Moufadil.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.