NRK Meny

Vil ikke ha noe med partiet å gjøre

Andrekandidaten til partiet Demokratene i Kristiansund, Karim Moufadil vil ikke ha noe med partiet å gjøre etter at ordførarkandidaten Håvar Krane er under etterforsking av politiet.

Artikkelen er flere år gammel.

I forrige uke presenterte TV2 et opptak der Krane sier at han vil drepe navngitte medlemmer av Regjeringen. Moufadil sier han ble tiltrukket av navnet til partiet da han melde seg inn.

- Navnet Demokratene hørtes bra ut, for det var det samme som demokrati, sier Moufadil.

Tar selvkritikk

Fransk-norske Karim Moufadil kom i snakk med Krane for et halvt års tid siden. De snakket blant annet om forholdene i Kristiansund.

Nå står Moufadil på andreplass på lista til Demokratene. Det vil han ikke lenger. Nå tar han selvkritikk for å ikke ha skaffet seg rede på hva partiet egentlig står for.

- Ærlig talt så er det litt min feil at jeg ikke leste programmet fordi jeg hadde mange andre ting å gjøre. Men når jeg hørte hva som skjedde i ettertid ble jeg så forbannet at jeg kastet alt sammen i søppelet, sier Moufadil.

Vil trekke seg

Moufadil har sendt en e-post til Krane om å bli fjerna fra valglista, men det har han ikke anledning til så lenge lista er godkjent. Han kan be folk om å stryke seg eller erklære seg uavhengig hvis han blir valgt. Moufadil føler seg lurt.

- Jeg følte meg lurt etter det han har sagt. Jeg visste ingenting om det før jeg så det på tv. Jeg sa til han at jeg var ferdig med både han og partiet, sier Moufadil.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.