Vil ikke ha bomstasjon i sentrum

Mange møtte torsdag opp i bystyresalen i Ålesund for å protestere mot bomstasjon midt i Ålesund sentrum.

Protesterer mot Bypakke i Ålesund
Foto: Frode Berg / NRK

Trafikken stamper inn og ut av Ålesund sentrum i rushtiden. Det er et av problemene som skal løses med den nye bypakken, som det blant annet ser ut at skal finansieres med et bomsnitt i sentrum.

Møtte opp for å protestere

Torsdag skulle bypakken for Ålesund opp i formannskapet. Mange hadde møtt opp for å protestere mot plasseringen av de nye bomstasjonen i Ålesund.

En av dem som hadde møtt opp for å protestere var Edel Baardseth. For en uke siden opprettet hun en aksjonsgruppe på Facebook mot forslaget om bomstasjon i bysentrum.

Facebook-gruppa har fått nesten 2400 medlemmer på en uke.

Edel Baardseth

ENGASJERT: Edel Baardseth sier at mange har engasjert seg på Facebook.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Det er tydelig at engasjementet til folk i byen er veldig stort. Vi må sikkert finne oss i bompenger, men vi må finne en rettferdig løsning på det, og vi ser at ytre bydel blir straffet mest, sier hun.

Hun mener at det uansett ikke bør være en bomstasjon rundt Brosundet i Ålesund, og mener at en bomring skal være utenfor et sentrum.

Men saken ble ikke behandlet i formannskapet. I siste liten sa Vegvesenet at vedtaket kunne vente til desember.

Fornøyd med utsettelse

– Når vi fikk beskjed fra Vegvesenet at det gikk an å utsette saken og gå litt saktere frem, uten å ødelegge for resten av prosessen, så synes vi at det var riktig å ta oss litt bedre tid, sier Øystein Tvedt (H).

Sindre Nakken

Sindre Nakken (Ap) sier at de fant det riktig å utsette behandlingen av saken.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Sindre Nakken (Ap) var også glad for å kunne utsette behandlingen.

– Når rådmannen og hennes stab bekreftet at vi kan utsette dette til 3. desember, da fant vi det riktig å utsette, sier han.

Rådmann i Ålesund, Astrid Eidsvik, sier at det er viktig å merke seg at Vegvesenet er tydelig på at man nå ikke tåler andre alternativer enn det man nå har på bordet.

– Da klarer vi ikke å holde det tidsløpet som er lagt, sier Eidsvik.

Da behandlingen av saken ble utsatt var Baardseth fornøyd.

– Dette er veldig bra! Nå er vi optimister. Nå håper vi at saken blir grundigere behandlet. Vi er veldig imot å dele byen midt i sentrum.

Fra formannskapsmøtet på Rådhuset i Ålesund. Demonstranter med plakatprotest mot bompenger på Hellebroa. Kart som viser tre bompengesnitt i bypakken