Hopp til innhold

Vil ha med Farstad videre

Kjell Inge Røkke og John Fredriksen vil ha med Farstadfamilien i Ålesund på laget i det nye store Solstad-Farstad-rederiet, og gir Farstadbrødrene plass selv om de ikke trengte det.

Sverre A. Farstad

Kjell Inge Røkke og John Fredriksen vil ha med Sverre A. Farstad videre i den nye selskapet

Foto: Jan Åge Sundnes / NRK

Det har gått ei uke siden Farstad Shipping i Ålesund fikk på plass en avtale som reddet selskapet. I tillegg til bankene og obligasjonseiere sine bidrag, skulle John Fredriksen-selskapet Hemen Holding og det Kjell Inge Røkke-dominerte Aker gå inn med kontanter.

Mistet kontrollen

For Farstad-familien i Åleund så det imidlertid ikke så greit ut. Farstad-familien hadde inntil da 46 prosent av aksjene i Farstad Shipping, og ville i det nye selskapet ha 1,5 prosent av aksjene. Mandag sendte Farstad ut melding der det går frem at Fredriksen og Røkke likevel gir større plass til Farstadfamilien.

Fredriksen og Røkke

Kjell Inge Røkke og John Fredriksen gir plass til Farstadfamilien i det nye storrederiet

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Lise Åserud, NTB Scanpix

Fulltegnet emisjon

Farstad har som løsning på det store problemene utstedt 428.571.428 nye aksjer til 35 øre stykket. Det tilsvarer 150 millioner kroner i kontanter. Videre skal Farstad gjennomføre en rettet emisjon mot Aker og Hemen, for totalt 450 millioner kroner.

Emisjonen ble fulltegnet av obligasjonseierne, og dermed fikk ikke Tyrholm & Farstad AS noen aksjer i den rettede emisjon. Men nå skal de få aksjer for 50 millioner kroner i emisjonen rettet mot Aker og Hemen, heter det i en børsmelding mandag morgen.

Farstad opplyser også at de vil gjennomføre en reparasjonsemisjon på totalt 50 millioner kroner rettet mot eksisterende aksjonærer og obligasjonseierne som ikke ble tildelt aksjer i den rettede emisjonen.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL

Arne Flatin i studio

Se distriktsnyheter med Arne Flatin