NRK Meny
Normal

Vil ha fotoboksbilder til Fræna

Senterpartipolitiker Jenny Klinge vil at ATK-senteret i Fræna kommune skal få ansvar for all automatisk trafikkovervåkning i landet.

Jenny Klinge (SP)

Jenny Klinge (SP)

Foto: Andreas Sundby / NRK

- Vi slår to fluer i en smekk dersom vi samler alle saker som har å gjøre med automatisk trafikkontroll i Fræna. For det første får vi en stor statlig arbeidsplass i Romsdal, for det andre får alle ATK-sakene lik behandling og arbeidet blir mye mer rasjonelt, sier Klinge.

Når det blinker i fotobokser i Norge sendes nå omtrent en tredel av sakene til ATK-senteret i Farstad. Medlem i Politiets fellesforbund og koordinator ved ATK-senteret, Harald Torset, støtter Klinges forslag om å samle sakene i Fræna.

- Vi har også gjengangere som prøver å skjule seg for fotoboksene. Disse blir lettere å fange opp når vi samler alt på en plass, sier Torset.

Forslaget er ment å frigi arbeidskapasitet for politiet ved at de som nå arbeider med dette vil kunne jobbe med andre saker. Men mange av de som jobber med ATK-saker er sivile saksbehandlere, og ikke politifolk.

Selv om Torset støtter Klinge, ser han også at dette kan få negative konsekvenser for de som jobber med ATK-saker rundt om i landet.

- Vi skal være forsiktig med å gå hardt ut å si at vi nå skal ta over, mens folk sitter andre steder i landet og er redd for jobbene sine.