Normal

Nå skal også cruisemannskapet få et tilbud

Det har vært en nedgang i antall cruiseanløp langs hele kysten i sommer. Nå går havner nye veier for å opprettholde sin status hos rederiene.

Cruisetrafikk har kommet for å bli i norske fjorder. Det er beskjeden fra reiselivslederne i Møre og Romsdal. Nå tar havner på Nord-Vestlandet grep for å fortsatt være et attraktivt valg for rederiene.

Nå skal turistnæringen tenke på at også mannskapet skal trives når de kommer i land.

Eksos og utslipp fra cruisebåter er et stort problem. Fra nyttår blir det innført strengere regler for drivstoffutslipp og bransjen frykter at mange rederi vil velge andre reisemål enn Norge. Det har gjort at turistnæringen må tenke i nye baner for å beholde posisjonen som cruisehavner.

– Cruiseindustrien har kommet for å bli og nå håper vi å få staka ut en cruisestrategi for Vestlandet, sier Ragnar Heggdal, ved Molde og Romsdal Havn IKS.

Tenke på mannskapet

Å gå nye veier for å opprettholde statusen hos rederiene, betyr at de ikke skal bare tenke på cruiseturistene, men også de som jobber om bord på skipene.

– Det er viktig fordi mannskapet skal jo også trives, sier Heggdal.

Fotball var et høydepunkt

Håpet er at aktiviteter for mannskap ved cruiseskip blir en fulltreffer hos rederiene. I Molde fikk gjengen prøve naturgresset på gamle Molde stadion.

Mike Mahn er hotelldirektør ved MS Rotterdam. Han seier at de har gledet seg til å spille fotball i over to uker.

– Dette er definitivt ukas høydepunkt, sier Mahn.

Ikke flest mulig

Olav Akselvoll er havnesjef ved Molde og Romsdal Havn. Han sier at målet ikke nødvendigvis er å ha flest mulig anløp og samle flest mulig folk på kortest mulig tid.

– Det kan være at vi heller skal spre anløpene. Da er det enklere å lage butikk av det, sier Akselvoll.